Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Νομοσχέδιο διευθετήσεων με πρόσχημα την πανδημία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφικές και ρουσφετολογικές διατάξεις από την κυβέρνηση καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας την απόσυρσή τους, σε διαφορετική περίπτωση τονίζεται ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο». 

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, εισάγει ένα νομοσχέδιο χωρίς αρχή, μέση και τέλος, «κράμα» άσχετων και αποσπασματικών ρυθμίσεων, με χαρακτήρα διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων.  Και βέβαια δεν σταμάτησε εκεί, καθώς με μεταμεσονύκτιες τροπολογίες συνέχισε ακάθεκτη στο μοτίβο των φωτογραφικών αποσπασματικών διευθετήσεων», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη και παραθέτει ρυθμίσεις όπως:

· Κατά παρέκκλιση διατάξεις για προμήθειες υγειονομικού και λοιπού υλικού, που συνεχίζουν το «πάρτι» στις δαπάνες υγείας.

· Απαλλαγές από φόρους υπεραξίας τίτλων συμμετοχής εταιρειών σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

· Αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των αιρετών συλλογικών οργάνων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή στις 9 Ιανουαρίου.

· Εργαλειοποιούνται οι επιτροπές των ΟΤΑ με αλλαγές στις συνθέσεις, τεχνητές πλειοψηφίες, σε βάρος της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων

· Απλοί διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου θα ασκούν καθήκοντα δημοτικής αστυνομίας, χωρίς ειδική εκπαίδευση.

· Παρατάσεις με κατά παρέκκλιση διαδικασία συμβάσεων προμηθειών και παροχή υπηρεσιών στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία.

· Κατά παρέκκλιση προσλήψεις και συμβάσεις μετακλητών υπαλλήλων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

· Χορήγηση «χρυσής βίζας» (Golden Visa) χωρίς έλεγχο προϋποθέσεων.

· Ράβε – ξήλωνε στον ΕΦΚΑ για τα μάτια του κόσμου, με τις εκκρεμότητες στις συντάξεις να υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.

· Νομιμοποίηση, εκ των υστέρων, κατά παρέκκλιση δαπανών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ