Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει τη μάχη για το πέμπτο κύμα – Πρέπει να φύγει»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν ζητάς από έναν ένοχο να διαχειριστεί το έγκλημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στην πανδημία και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», υπογράμμισε. «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ψήφισε έναν προϋπολογισμό για το 2022 ο οποίος, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές της χρονιάς», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ συνειδητά ψήφισε έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Επιπλέον», επισήμανε, «έχουμε μία μελέτη με την υπογραφή του κ. Τσιόδρα, του κεντρικού συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα της πανδημίας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής, η οποία λέει ότι το 38,5% των απωλειών – στο υπό έρευνα διάστημα – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ».

«Επομένως, αυτή τη στιγμή η χώρα ζει μια υγειονομική τραγωδία και για αυτήν την τραγωδία ένοχη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μόνο που έχει μείνει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να δώσει διέξοδο μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή, μέσα από εκλογές», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ