Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Οικογένεια Γιώργου Τράγκα: Αυθαίρετες διαδικασίες από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, για την τύχη του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ». Με ανακοίνωσή τους, οι στενοί συγγενείς του Γιώργου Τράγκα κατηγορούν τον εκπρόσωπο τύπου για αυθαίρετες διαδικασίες διορισμού του στην ηγεσία του κινήματος.

Σε ανακοίνωσή του την οποία υπογράφουν η οικογένεια του εκλιπόντος και ο διευθυντής του γραφείου του Παντελής Ζήλος, επισημαίνεται ότι η εκλογή νέου προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και αναφερόμενοι στον εκπρόσωπο τύπο του κόμματος επισημαίνουν ότι «δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου».

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει: «Οποιαδήποτε ενέργεια να «αυτοχρισθεί» κάποιος πρόεδρος του Κινήματος, είναι αντίθετη στους όρους του καταστατικού, καθώς και στη βούληση του εκλιπόντος Γεωργίου Τράγκα, η μνήμη του οποίου οφείλει να παραμείνει αλώβητη.

Ήδη και μόλις 9 ημέρες μετά το θάνατο του Ιδρυτή Γεωργίου Τράγκα, επισπεύδονται αυθαίρετα «διαδικασίες» αυτοδιορισμού προέδρου του Κινήματος και χορήγησης «ψήφου εμπιστοσύνης» κατά πλήρη παράβαση των όρων του καταστατικού και της προβλεπόμενης διαδικασίας, ως και των αρχών ψηφοφορίας (έμμεση αποδοχή εκ της μη αποστολής απαντητικού email !) και μάλιστα με την ταυτόχρονη χρήση ευφάνταστων και φανταστικών σεναρίων και συνομιλιών, δήθεν, λίγο πριν το θάνατο του Προέδρου.

Η εκλογή του Προέδρου του Κινήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ανώτατου Οργάνου του Κινήματος, του Συνεδρίου και δεν προβλέπονται διαδικασίες αυτοδίκαιου διορισμού από πρόσωπα, τα οποία ο αείμνηστος είχε γνωρίσει πρόσφατα και στα οποία είχε αναθέσει την αρμοδιότητα της έκδοσης δελτίων Τύπου του Κινήματος, (Εκπρόσωπος Τύπου) με τη σύμφωνη πάντα γνώμη και έγκριση του Προέδρου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ