Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Μπελαβίλας: «Κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο – Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook, το ταξίδι της επιστροφής του στην Ελλάδα από το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης, όπου δεν έγινε κανένας έλεγχος για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Φαίνεται πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μένουν στα χαρτιά, ακόμη και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test που πρόσφατα έκανε υποχρεωτικά για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Κωλοτούμπα της κυβέρνησης για τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ – Δίνει δύο δωρεάν σελφ τεστ

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, «θα μπορούσα να περάσω με συμπτώματα covid-19 όλους τους ελέγχους, να τον μεταδώσω σε ένα αεροπλάνο airbus με καμιά διακοσαριά επιβάτες και να φτάσω στην Αθήνα ανενόχλητος για να συνεχίσω να μεταδίδω σήμερα με την άνεση μου τον ιό στους φοιτητές μου στους οποίους με βάση την κυβερνητική εντολή κάνω μάθημα σε ”αμφιθέατρα με τη μέγιστη χωρητικότητα”, δηλαδή εκατόν πενήντα ατόμων. Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα».

Διαβάστε ακόμη: Περιορισμοί για την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα – Τι ισχύει από σήμερα

Η ανάρτηση του καθηγητή:

«Ταξιδέψαμε τη Δευτέρα από το Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης προς Αθήνα. Δύο άνθρωποι εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις. Ενημερωθήκαμε για το νέο μέτρο της υποχρέωσης μοριακού τεστ 48 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα τηλεφωνικά από φίλους.

Αναζητήσαμε τις επίσημες οδηγίες πτήσης. Εκεί υπήρχε μόνο η δυνατότητα μοριακού τέστ. Για να είναι έγκυρο έπρεπε να γίνει μετά το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή και για κάνεις μοριακό τεστ στις ευρωπαϊκές πόλεις τότε είναι εξίσου δύσκολο όσο στην Αθήνα. Το Σάββατο ενημερωθήκαμε από την ΚΥΑ ότι αρκούσε το rapid τεστ. Πρωί-πρωί Δευτέρας με την ψυχή στο στόμα κάναμε το rapid τεστ, πήραμε επίσημα αποτελέσματα σε λίγη ώρα, σκάσαμε ένα σωρό χρήματα και ξεκινήσαμε ήρεμοι το ταξίδι μας εφοδιασμένοι με όλα τα πιστοποιητικά.

Δεν μας τα ζήτησε κανείς πουθενά, ούτε από εμάς ούτε από τους εκατοντάδες συνταξιδιώτες μας που ταξιδεύαμε μαζί. Ούτε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία με την οποία ταξιδεύαμε, η Lufthansa ούτε οι κρατικοί υπάλληλοι στο ‘‘Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα. Και εμείς νοιώσαμε για άλλη μια φορά ηλίθιοι!

Χθες θα μπορούσα να περάσω με συμπτώματα covid-19 όλους τους ελέγχους, να τον μεταδώσω σε ένα αεροπλάνο airbus με καμμιά διακοσαριά επιβάτες και να φτάσω στην Αθήνα ανενόχλητος για να συνεχίσω να μεταδίδω σήμερα με την άνεση μου τον ιό στους φοιτητές μου στους οποίους με βάση την κυβερνητική εντολή κάνω μάθημα σε ”αμφιθέατρα με τη μέγιστη χωρητικότητα”, δηλαδή εκατόν πενήντα ατόμων. Επιτελικό κράτος για γέλια και για κλάματα.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ