Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Kυβέρνηση των χαρατσιών και στα rapid test! Έχουν χάσει την μπάλα και επανέρχονται με τιμωρία και ατομική ευθύνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η «νέα» λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πληρώσουν από την τσέπη τους οι πολίτες τα rapid test για να μπορούν να κάνουν γιορτές εκτός του σπιτιού τους όπως συνηθίζεται αυτές τις άγιες ημέρες.

Πλέον έχει χαθεί η μπάλα στα κυβερνητικά κλιμάκια με τους πολίτες να μετρούν το ένα πανδημικό χαράτσι πίσω απο το άλλο, την ώρα που στις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μεν μέτρα για την αατιμετώπιοση της έξαρσης της μετάλλαξης «Ο» αλλά ούτε καν διανοούνται  να βάλουν πρόστιμα ή χαράτσια στους πολίτες τους.

Είναι προφανές ότι η νέα συνταγή των αρίστων της κυβέρνησης είναι αν θέλετε να γιορτάσετε, να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας, πληρώστε από την τσέπη σας» προκαλεί…

Χωρίς πολλά λόγια είναι η παλαιά συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την οποία μετακυλύει τις ευθύνες στους πολίτες κατά το γνωστό της ατομικής ευθύνης και κρατά για τον εαυτό της την λογική του Πόντιου Πιλάτου.

Την ίδια ώρα που ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν και πάλι για τις κυβερνητικές αστοχίες, σχολεία με πλήθος κρουσμάτων δεν κλείνουν ενώ οι γονείς σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν από την τσέπη τους τα rapid tests.

Η πρακτική του υπουργείου που ορίζει το κλείσιμο τμημάτων μόνο όταν υπάρχει ταυτόχρονη μόλυνση του 50+1% των μαθητών έχει οδηγήσει πολλά σχολεία σε απόγνωση καθώς δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν καταστάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα συνολικά κρούσματα στο σχολείο είναι 10, 20 , 30 ή και περισσότερα..

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει ότι σε Γυμνάσιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αλματώδης αύξηση, συρροή κρουσμάτων. Στις 16/12/2021, τα κρούσματα ανέρχονταν, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΜΕ, σε 37 (36 μαθητές και μία εκπαιδευτικός)!

Ωστόσο, το σχολείο παραμένει ανοιχτό, σαν να μην τρέχει τίποτα, παρά τη μεγάλη ανησυχία γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών και παρά το αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου να υπάρξει κλείσιμο για λίγες ημέρες, ώστε να περιοριστεί η διασπορά..

Γιάννης Οικονόμου: Μικρό το κόστος των rapid test, ας πληρώσουν οι εμβολιασμένοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας αυτή τη φορά στο Mega ουσιαστικά προανήγγειλε την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους, λέγοντας ότι θα είναι μάλλον μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Εξετάζουμε μέτρα μόνο για εκείνους που το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων – θα δούμε τι θα πει η Επιτροπή, κατά πάσα πιθανότητα προς την Πρωτοχρονιά- εκτός από το ότι μόνο εμβολιασμένοι θα επιτρέπεται να πάνε στους κλειστούς χώρους, αν θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και με τα αποτελέσματα του rapid test. Εκείνη την ημέρα ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους θα είναι ένας παραπάνω κίνδυνος γι α να νοσήσει κάποιος ή αν νοσεί να τον διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα. Δεν θα είναι ένα μέτρο γενικό, αλλά προσωρινό, έκτακτο» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Βεβαίως είναι μία επιβάρυνση, κάθε επιβάρυνση είναι δυσάρεστη. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι είναι μία επιπλέον επιβάρυνση. Ο άνθρωπος εμβολιάστηκε και έκανε ό,τι του ζητήσαμε. Χρειαζόμαστε όμως αυτήν την επιπλέον εξασφάλιση για αυτή τη μία μέρα. Εεε, και το ποσό είναι τέτοιο που νομίζω ότι εν πάση περιπτώσει αυτός που θα βγει εκείνο το βράδυ – δε λέω ότι περισσεύει σε κανέναν – είναι όμως συγκεκριμένες οι τιμές, ορισμένες στο πού είναι, και θα γίνονται για τη μέγιστη προστασία τόσο του ίδιου και των υπολοίπων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εμφανή αμηχανία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πόσο επικίνδυνος είναι

«Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Από εκεί που τόσους μήνες ανόητα μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων, στέλνοντας λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ξαφνικά ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ειδικά την περίοδο των γιορτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός των πολιτών», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «με λίγα λόγια παραδέχεται πως οδήγησε στο σημερινό χάος της πανδημίας».

«Ακόμα και τώρα όμως, αντί για μαζική αποζημίωση των υποχρεωτικών τεστ από το κράτος, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τα λάθος μηνύματα στους πολίτες, αφού δια του εκπροσώπου του είπε ξεκάθαρα σήμερα ότι αν αποφασιστεί rapid test και για τους εμβολιασμένους το κόστος θα το αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Δηλαδή “αν θέλετε να προστατευθείτε και να προστατέψετε τους γύρω σας, πληρώστε από την τσέπη σας”», τονίζει και καταλήγει:

«Αντί για αλληλεγγύη και συλλογική αντιμετώπιση, ατομική ευθύνη και επιβάρυνση. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας».

ΚΚΕ: Αντί για δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ και αναγκαία μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή

Αντί να εξασφαλίσει δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ  για   όλο   τον πληθυσμό και να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ενόψει μάλιστα και του κινδύνου της μετάλλαξης  “Ο”, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα χαράτσια και τεστ επί πληρωμή.

Μια ακόμη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική “κόστους – οφέλους”, είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα  σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ