Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Φασιστικές προκλήσεις εναντίον του ΚΚΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι φασιστικές επιθέσεις δε θα περάσουν! Τους φασίστες μπορεί να τους αντιμετωπίσει ο οργανωμένος λαός» τονίζει σε ανακοίνωση η ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλοντας φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν να διακόψουν εκδήλωση του κόμματος στα Ανω Λιόσια.

Συγκεκριμένα, «καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια. Οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Βεβαίως αντιμετωπίστηκαν, και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά». Για το συγκεκριμένο γεγονός κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι φασιστικές επιθέσεις δε θα περάσουν!

Τους φασίστες μπορεί να τους αντιμετωπίσει ο οργανωμένος λαός

Η Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια. Οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Βεβαίως αντιμετωπίστηκαν, και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, αφού έβγαλαν όλο το αντικομουνιστικό τους μένος, μετά προσπαθούν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην επίθεση, για να μπορέσουν να βρουν υποστηρικτές, μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Άνω Λιοσίων και συνολικά της Δυτικής Αττικής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό των Άνω Λιοσίων, του Μενιδίου και της ευρύτερης περιοχής, το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιες ομάδες που μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλες ονομασίες, δρουν με όρους συμμορίας.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στοχοποιούν εργαζόμενους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια που διαμένουν αυτοί οι άνθρωποι, με πέτρες, ξύλα και απειλές.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια σε όλες τις κρατικές αρχές. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό για την αντιμετώπιση τους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, καλεί τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη δράση αυτών των ομάδων που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι το φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έχουν τη δύναμη να τους απομονώσουν και να τους στείλουν ξανά στα λαγούμια τους απ’ όπου ξετρύπωσαν αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ