Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Ο Κ. Χατζηδάκης παραβιάζει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα πυρά της κατά του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη για «ακραίο επικοινωνιακό λαϊκισμό» έστρεψε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μετά την απόφασή του για οριζόντια ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Σε δηλώσεις της η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως ο κ. Χατζηδάκης, για ν΄ αποφύγει τις ευθύνες τις δικές του και της κυβέρνησης για τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων, την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ, τη καθυστέρηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του και του φιάσκου της εμπλοκής ιδιωτών στην απονομή συντάξεων, συνεχίζει να απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και να στοχοποιεί το προσωπικό του, επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και παραβιάζοντας στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Στην πραγματικότητα, όπως είπε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αντί να απολογηθεί στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους για τις κυβερνητικές επιλογές και ολιγωρίες, στρώνει το χαλί για το σχέδιο νόμου που ανακοίνωσε, με το οποίο προωθεί την ιδιωτικοποίηση και κομματικοποίηση του ΕΦΚΑ, των διευθυντικών θέσεων και κρίσιμων υπηρεσιών του.

Ο υπουργός Εργασίας, υποστήριξε η κ. Ξενογιαννακοπούλου «υποτιμά άλλη μία φορά τη νοημοσύνη των συνταξιούχων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, το φιάσκο των αναδρομικών, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον εμπαιγμό του περιορισμένου σε ύψος και αριθμό δικαιούχων συνταξιούχων του φετινού κοινωνικού μερίσματος».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ