Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: «Κάνε πρόταση μομφής στον Μητσοτάκη. Αν όχι τώρα, πότε;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την υποβολή πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στον προϋπολογισμό του 2022. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «Μητσοτάκης Α.Ε.» και αναφορά στο σκάνδαλο με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. «Εμμένετε κόντρα στις μελέτες των δικών σας επιστημονικών συμβούλων, ότι το ΕΣΥ δεν χρειάζεται ενίσχυση, ότι τι σημασία έχει αν ο διασωληνωμένος είναι εντός ή εκτός ΜΕΘ;», ρώτησε τον πρωθυπουργό ο Γ. Βαρουφάκης.

«Αυτό ο προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και πρότεινε μομφή για διάφορους λόγους αλλά όχι για την μελέτη τσιόδρα – Λύτρα και το αν είπε ψέματα στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης: «μομφή για τα ΤΡΟΙΚΟ-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια. Μομφή για την νέα έξαρση της Κρίσης Χρέους που είναι προ των πυλών. Μομφή για την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά. Μομφή για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή, εν τέλει, για την αισθητική σας».

«Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας, πρόταση μομφής στην κυβέρνηση», ανέφερε ο Γ, Βαρουφάκης και πρόσθεσε εμφατικά: «εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, Πότε;».
 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ