Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Απίστευτος Σκυλακάκης: Ως σώφρονες… καταρτίσαμε προϋπολογισμό με βάση ότι το 2022 δεν θα έχει πανδημία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την εκτίμηση ότι το 2022 δεν θα έχουμε πανδημία, άρα ούτε πέμπτο κύμα τον Ιανουάριο ούτε επιπτώσεις από την μετάλλαξη Όμικρον, καταρτίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2022, όπως αποκάλυψε ο Θόδωρος Σκυλακάκης!

«Κάναμε μία επιλογή και είπαμε ότι το 2022 θα είναι έτος λήξης πανδημίας τουλάχιστον στην οικονομική της επίπτωση», είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι έκαναν την εκτίμηση… «ως σώφρονες».

Σε παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022, ο Θ. Σκυλακάκης είπε πως όταν τον ετοίμαζαν «έπρεπε να αναλογιστούμε τι θα προβλέψουμε για την πανδημία του επόμενου έτους» και παραδέχθηκε ότι πήγαν με το πιο ευνοϊκό σενάριο! «Θα προβλέψουμε ένα πανδημικό έτος, ένα έτος που θα έχουμε lockdown, ένα έτος που δεν θα έρθουν καθόλου τουρίστες όπως το 2021, ένα έτος που θα είναι γεμάτες οι ΜΕΘ από ανθρώπους που κινδυνεύουν ή και χάνουν τη ζωή τους; Η επιλογή δεν είναι εύκολη, όπως καταλαβαίνετε, γιατί η πανδημία εμπεριέχει πολύ μεγάλες αβεβαιότητες και κανείς δεν πρέπει να την αντιμετωπίζει με οποιαδήποτε αλαζονεία», είπε και συνέχισε: «αλλά τα επιστημονικά δεδομένα μας λένε ότι έχουμε εργαλεία ως ανθρωπότητα πια για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και με πολύ καλύτερα τεστ και με μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπως αυτά που οι πληθυσμοί πια έμαθαν και ακολουθούν, και με φάρμακα όπως το χάπι της Pfiser που φαίνεται ότι είναι καθοριστικό -χθες ο Αλ. Μπουρλά μίλησε για 80.000.000 παραγωγή μέσα στο 2023- στο να αποτρέπει τελείως τη νοσηλεία σε 9 από τις 10 περιπτώσεις και με τα εμβόλια, όπου η αναμνηστική τρίτη δόση φαίνεται ότι εμποδίζει –τουλάχιστον αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία- την ανάπτυξη και της τελευταίας μετάλλαξης της «Όμικρον»».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ