Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ο καθηγητής Λύτρας απαντάει σε όσους αμφισβήτησαν τη μελέτη για τις ΜΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεδομένου οτι ούτε εγώ ούτε ο @STsiodras (σ.σ. Σωτήρης Τσιόδρας) έχουμε κανενός είδους εξουσία, οφείλαμε να ενημερώσουμε εκείνους που την έχουν και μπορούν να δράσουν», έγραψε ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας μεταξύ άλλων στο Twitter αργά χθες το βράδυ.

Με διαδοχικές αναρτήσεις ο κ. Λύτρας απαντάει ξεκάθαρα σε όσους προσπάθησαν να υποβιβάσουν τη μελέτη του για τη θνητότητα στις ΜΕΘ για να διασώσουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Το θέμα που έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες θα συνεχιστεί και σήμερα μετά τη χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή που είχε αποτέλεσμα τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουρμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολη η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, να υποβιβάσουν επιστημονική μελέτη στην οποία συγγραφέας είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, πέφτει στο κενό στο κενό μετά την απάντηση του Θεόδωρου Λύτρα.

Αλλωστε στη δική του χθεσινή απάντηση, ο κ. Τσιόδρας δεν ανέφερε τίποτα για το αν και ποιον είχε ενημερώσει για τη μελέτη, που αποτελεί κόλαφο για όσους ήσαν και είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Λύτρας ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι αυτοί που «λαμβάνουν τις αποφάσεις» δηλαδή η κυβέρνηση είχαν ενημερωθεί άμεσα και επανειλημμένα σε «ανώτατο» επίπεδο.

Οι διαδοχικές αναρτήσεις του καθηγητή Θεόδωρου Λύτρα:

lytrastw1

lytrastw2

lytrastw3

lytrastw4

lytrastw5

lytrastw6

lytrastw7

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ