Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεγράφη από τον Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην απόφαση αυτή προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας τον βουλευτή να χαρακτηρίζει (και να επιμένει στον χαρακτηρισμό…) τους βουλευτές της ΝΔ ως «δολοφόνους» λόγω της μελέτης Τσιόδρα.Την ολιγόλογη επιστολή ανέγνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είχε πει: «Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Απαντήσεις δεν πήραμε. Κι όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες, το υπογραμμίζω, πολιτικές ευθύνες, τόσο, αντιλαμβάνεστε, ότι ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι και άστοχες και να είναι και παρεξηγήσιμες». «Ο δικός μας χώρος δεν υιοθετεί τη λογική αυτού που είχε πει, στις 21 Φεβρουαρίου 2021, ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε εκατό ανθρώπους στο Μάτι. Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε! Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων που έχουμε και έτσι θα εξακολουθήσουμε. Αν θέλετε να διολισθήσετε σε αυτό τον δρόμο, κάντε το. Αν θέλετε να εκμεταλλευθείτε, μέσα από φόρτιση μια άστοχη φράση, για να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε να απαντήσετε, συνεχίστε! Ο κόσμος κρίνει», τόνισε.

Και ο Νίκος Φίλης σε παρέμβασή του υπογράμμισε: «δεν κερδοσκοπούμε εμείς με τους θανάτους από την πανδημία. Δεν θα επαναλάβουμε αυτό που έκανε η ΝΔ με το Μάτι. Θέτουμε όμως το πολιτικό ζήτημα. Είναι υπεύθυνη η Νέα Δημοκρατία, με την πολιτική της, με τη διάλυση του ΕΣΥ και την κατάσταση των ΜΕΘ, για τα θύματα που ανακοινώνονται καθημερινά».

Η επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Βουλής,  την απόφασή του για διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

IMG 20211216 WA0000

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ