Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Εξεταστική Επιτροπή: «Ο μάρτυρας της Opinion Poll δικαίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ» λέει η αντιπολίτευση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρον-άρον και χωρίς να κληθεί ούτε ένα ερευνώμενο πολιτικό πρόσωπο έριξε την αυλαία η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για λίστες Πέτσα και Opinion Poll.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει το σκάνδαλο χειραγώγησης με την λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη και την έμμεση χρηματοδότηση δημοσκόπησης της Opinion Poll, εστέφθη με απόλυτη αποτυχία!».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική τονίζουν ότι «η ακρωτηριασμένη από τα πραξικοπήματα της ΝΔ Εξεταστική Επιτροπή, ολοκληρώθηκε με την κατάθεση-ομολογία του μάρτυρα που επέλεξε η πλειοψηφία, για να κρύψει τον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή.

Ο κ. Ζαχ.  Ζούπης επιστημονικός συνεργάτης της εταιρίας, δικαίωσε πλήρως την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την σύσταση της εξεταστικής καθώς:

Δήλωσε ότι δεν προτίθεται  να κινηθεί ούτε ποινικά, ούτε αστικά για ψευδομαρτυρία εναντίον του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ Δημ. Μαύρου, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι από την επίμαχη δημοσκόπηση της 31 -5-21 απουσίαζε η γνωστοποίηση του εντολέα.
Το ίδιο και οι βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι λειτουργώντας ως συνήγοροι υπεράσπισης της Opinion Poll, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ή να παραβλέψουν την κατάθεση Μαύρου.
Επιβεβαίωσε ότι τόσο η εταιρία Δημοσκοπήσεων όσο και η Reposition Strategy η οποία με απευθείας ανάθεση και εξωθεσμικό, κατόπιν παρέμβασης Πιερρακάκη πήρε το έργο των 270.000 ευρώ, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, δηλαδή τον Μιχ. Διαμαντή, τον οποίο «έκρυψε» το Μαξίμου».
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισημαίνουν ότι η «εξεταστική έριξε αυλαία χωρίς τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, τους κρίσιμους μάρτυρες και χωρίς τα βασικά έγγραφα που ζητούσε η αντιπολίτευση και αρνήθηκε η Ν.Δ.

Έκαναν τα πάντα ώστε να μην έρθει η αλήθεια στο φως, αλλά απέτυχαν. Παρά τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της, η βασιμότητα της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την σύσταση της Εξεταστικής δικαιώθηκε εξ ολοκλήρου.  Αν νομίζουν ότι θα συγκαλύψουν τα σκάνδαλα, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ