Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πανικόβλητοι Τσιόδρας – Οικονόμου «δίνουν» υπουργούς και επιστήμονες για να σώσουν τον Μητσοτάκη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενώ υπάρχει προφανής αδυναμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει για την αντίφαση της ομιλίας του στη Βουλή και της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τους θανάτους ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ, δύο μέρες μετά το σκάνδαλο, βγήκαν να απαντήσουν, αντ’ αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Γιάννης Οικονόμου ήταν απόλυτος. Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την επίσημη δημοσίευση της, είπε, «δείχνοντας» όμως την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή τους Κικίλια, Κοντοζαμάνη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας με γραπτή δήλωσή του «εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι προκλήθηκε πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη μελέτη».

Ομως υπάρχει μια φράση στη δήλωσή του που δείχνει τη μεγάλη αντίφαση στην οποία πέφτει το επιτελείο Μητσοτάκη και ταυτόχρονα ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό ή τουλάχιστον κάποιον στενό του συνεργάτη στο Μαξίμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς;

Ο ίδιος ο κύριος Τσιόδρας δεν λέει αν έχει ενημερώσει και ποιον έχει ενημερώσει στη δηλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος επιστήμονας που υπογράφει τη μελέτη, ο Θεόδωρος Λύτρας είχε γράψει στο twitter: «Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαϊου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο **ανώτατο** επίπεδο».

Η δήλωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, καθώς και συνεχή εγρήγορση.

Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Διαβάστε ακόμη: Πανικός κυβέρνησης – Οικονόμου για την εσκεμμένη απόκρυψη από Μητσοτάκη της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ!

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού.

Σωτήρης Τσιόδρας»

«Ψεύτες και επικίνδυνοι»

«Μπροστά στον πανικό για να καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση βγήκε σήμερα να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, η οποία όμως έγινε γνωστό από τον κ. Λύτρα παραδόθηκε «σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Η αξιοπιστία του φαίνεται όταν ταυτόχρονα λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν υποστήριξε ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ.

Μπροστά στον πανικό τους για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα και υποστηρίζουν ότι ο  Σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία απέκρυψε μια τόσο σημαντική μελέτη.

Ψεύτες και επικίνδυνοι» καταλήγει στη δήλωσή του ο Νάσοος Ηλιόπουλος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ