Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα: «Χαστούκια» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από κορυφαίους επιστήμονες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με δημόσιες τοποθετήσεις του, οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας συμφωνούν ότι η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα, που αναφέρει ότι εκτός ΜΕΘ η θνητότητα είναι ο θλιβερός κανόνας και όχι η εξαίρεση, επιβεβαιώνει το προφανές.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι όταν για πρώτη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικοινωνιακές κορώνες περί νέων ΜΕΘ που δεν ήταν στην πραγματικότητα λειτουργικές, δεν γνώριζε το περιεχόμενό της, για να προσθέσει ότι «η θνητότητα εντός ΜΕΘ που έχουμε στην Ελλάδα για τους ασθενείς με covid-19 είναι περίπου 63%, με βάση τα στοιχεία αυτής της περιόδου … νοσηλεύτηκαν 6.282 ασθενείς την περίοδο της μελέτης και απεβίωσαν 3.988, μία θνητότητα 63,5%. Είναι περίπου διπλάσια της θνητότητας που παρατηρείται σε άλλες χώρες της Δύσης».

«Είναι δεδομένο ότι στα βαριά νοσήματα χρειάζεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας» δήλωσε ο Xαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος στην ΕΡΤ σχολιάζοντας τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ. «Είναι δεδομένο ότι στα βαριά νοσήματα χρειάζεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή του τι γίνεται στη χώρα μας. Να υπάρχουν δείκτες ποιότητας στα νοσοκομεία μας και να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά με ψυχραιμία και ειλικρίνεια. Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να διορθωθούν», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση που αφορά στις ΜΕΘ, ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε ότι «ο κ. Τσιόδρας δεν είπε κάτι καινούργιο, σας το είχαν πει όλοι οι σοβαροί εντατικολόγοι. Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να το αντέξει» και έκανε εφιαλτική την πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα  ότι «οι θάνατοι θα φτάσουν πάνω από τις 25.000 αν κρατήσει σε αυτό το ρυθμό έως το Πάσχα».

Υπενθυμίζεται ότι ο μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν έχει ενδείξεις για μεγαλύτερη θνητότητα σε ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε ακόμη:

Πανικός κυβέρνησης – Οικονόμου για την εσκεμμένη απόκρυψη από Μητσοτάκη της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ!

Αποκάλυψη Λύτρα: Γνώριζαν τη μελέτη για το ΕΣΥ αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ