Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Φωτιές και στη Βουλή άναψε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επιστημονική μελέτη Λύτρα- Τσιόδρα κυριάρχησε κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, συγκέντρωσαν τα πυρά της αντιπολίτευσης για τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα σχετικά με τα όσα δεν έκανε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς για άλλη μία φορά κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε χαρακτηριστικά: «η ερώτηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο πρωθυπουργός είπε δεν είδε καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπάρχουν ενδείξεις, ότι υπάρχει διαφορά για τους διασωληνωμένους εντός ή εκτός ΜΕΘ – και βγαίνει μελέτη που λέει ότι εκτός ΜΕΘ αυξάνεται κατά 87% ο κίνδυνος να πεθάνει ο ασθενής. Αυτή τη μελέτη θα μπορούσε να την έχει ο πρωθυπουργός από τον Μάιο. Αν δεν το ήξερε, δεν την διάβασε έπρεπε να πει συγγνώμη. Το ήξερε ή κοροϊδεύει; Αυτό σας ρώτησε η συνάδελφος. Μας κατηγορήσατε ότι παίζουμε εμείς με τους θανάτους. Θυμάστε στο Μάτι τι έλεγε; Εμείς δεν παίζουμε με τους θανάτους. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Όταν όμως ο καθηγητής πνευμονολογίας λέει ότι έχουμε περισσότερους θανάτους, αντί να το δούμε αυτό, να ανταποκριθούμε στην αγωνία που υπάρχει και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε, μας λέτε ότι παίζουμε με τους θανάτους. Αυτά που λέτε ότι κλείνουμε το μάτι στους αντιεμβολιαστές, πολύ λίγους πόντους σας δίνει και πολύ μεγάλη ζημιά κάνει στη κοινή μας προσπάθεια».

«Οι ΜΕΘ όπως ξέρετε κύριε Τσακαλώτο δεν είναι σαν δόντια δράκου να τα πετάς και να φυτρώνουν. Παραλάβαμε 566 ΜΕΘ, τις πολλαπλασιάσαμε. Σήμερα υπάρχουν 700 για covid. Όταν υπάρχει έλλειψη ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα. Όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων στις υφιστάμενες ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα», απάντησε ο Θ. Σκυλακάκης για να προσθέσει ότι «Αν κάποιος είναι 95 ετών και δυστυχώς έχουν επιλέξει οι γιατροί να βάλουν έναν 38αρη, ο 95 έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει. Αυτό λέει η μελέτη, μπορεί να είναι και κάτι άλλο».

Διαβάστε ακόμη:

Πανικός κυβέρνησης – Οικονόμου για την εσκεμμένη απόκρυψη από Μητσοτάκη της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ