Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Εξεταστική: Μάρτυρας «δείχνει» Πιερρακάκη για τις απευθείας αναθέσεις στην Opinion Poll

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη έγινε η επιλογή της εταιρείας του ιδιοκτήτη της Opinion Poll για την απευθείας ανάθεση των 270.000 ευρώ. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ Στ. Κόλλιας καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κλήση του Κυρ. Πιερρακάκη στην Επιτροπή. «Αποκαλύφθηκε γιατί το Μαξίμου Α. Ε. κρύβει εκτός από τον Στ. Πέτσα και τον Κυρ. Πιερρακάκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) έκανε απευθείας ανάθεση ύψους 270.000 ευρώ στην Reposition Strategy (η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχ. Διαμαντή) προκειμένου να δημιουργηθεί call center για την έκδοση των plf.

Ο Στ. Κόλλιας κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε την Reposition Strategy, αλλά αποκάλυψε ότι το Υπουργείο μόλις του ανέθεσε το έργο που έδωσε και λίστα στην οποία ήταν η Reposition Strategy. Η λίστα είχε προκύψει από… «άτυπη έρευνα αγοράς» που είχε κάνει το υπουργείο, ισχυρίσθηκε ο Στ. Κόλλιας.

Μάλιστα ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι ο ΕΔΥΤΕ πρώτα  έκανε την απευθείας ανάθεση και στην συνέχεια έλαβε την οικονομική προσφορά της εταιρίας και ότι ο ΕΔΥΤΕ δεν αναζήτησε άλλες εταιρείες! Συγκεκριμένα η απευθείας ανάθεση έγινε στις 10 Ιουλίου και η Reposition Strategy απέστειλε την οικονομική προσφορά της στις 28 Ιουλίου!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το έργο της τηλεφωνικής υποστήριξης δόθηκε σε μια εταιρία, που στο παραδοτέο κομμάτι του έργου, δεν υπήρχε καν τηλεφωνικός αριθμός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ