Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Συνειδητά ψέματα Μητσοτάκη – Από το Μάιο γνώριζε την θνητότητα εκτός ΜΕΘ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκάλεσε η αποκάλυψη της μελέτης που καταδεικνύει αυξημένη θνητότητα 87% εκτός ΜΕΘ. Μέσω twitter, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτάται αν ο κ. Μητσοτάκης είναι «ψεύτης ή πολιτικός απατεώνας» ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι: «πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε το αδιανόητο στη Βουλή, ότι ‘’δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα’’. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες».

Δείτε ακόμη: Σοκ! Μελέτη Τσιόδρα έδειχνε αυξημένη θνητότητα 87% εκτός ΜΕΘ – Ο Μητσοτάκης γνώριζε και έλεγε ψέματα μέσα στη Βουλή!

Ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει η ανακοίνωση, «όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος. Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει. Με αποκορύφωμα τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσιπρας, σημειώνει ότι με βάση τη μελέτη, «το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί εάν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ. Προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή. Να τον πω ψεύτη ; Πολιτικό απατεώνα ; Με 19.475 νεκρούς οι λέξεις χάνουν το νόημά τους».

266028917 186213697052298 7570413735570288147 n 1

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ