Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Σοκ! Μελέτη Τσιόδρα έδειχνε αυξημένη θνητότητα 87% εκτός ΜΕΘ – Ο Μητσοτάκης γνώριζε και έλεγε ψέματα μέσα στη Βουλή!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια τρομερή αποκάλυψη έκανε ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας σχετικά με την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ που φτάνει το τρομακτικό ποσοστό 87% σύμφωνα με μελέτη του ιδίου και του Σωτήρη Τσιόδρα!

Την ώρα που ασθενείς με Covid-19 πέθαιναν και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε πριν 14 ημέρες στη Βουλή ότι δεν έχει ενδείξεις για αυξημένη θνητότητα προκαλώντας οργή. Τώρα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος καθώς αποκαλύπτεται ότι όχι μόνο ήταν εξοργιστικά παράλογο αυτό που είπε, αλλά είπε και ψέματα στον ελληνικό λαό.

Όπως αποκαλύπτει ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας, η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάιο μελέτη του ίδιου και του Σωτήρη Τσιόδρα που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με υψηλά και κλιμακούμενα ποσοστά αυξημένης θνητότητας. Την είχαν γνωστοποιήσει σε «ανώτατο», όπως τονίζει επίπεδο.

Μάλιστα η μελέτη δείχνει πως το ΕΣΥ ολόκληρο αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι χθες οι διασωληνωμένοι ήταν  700.

Ο Θεόδωρος Λύτρας με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter επισημαίνει ότι μετά από το peer review, έφτασε η ώρα της δημοσίευσης για να τη διαβάσουν όλοι.

Ξεκαθαρίζει ότι η ανάλυση έγινε τέλος Μαΐου, «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που διεξήγαγε από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όσο περισσότεροι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: +25% για >400, έως +57% για >800 ασθενείς.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ευρήματα, η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνητότητα. Ο Θεόδωρος Λύτρας διευκρινίζει ότι παρ’ ότι αυτό αφορούσε λίγους, μόνο περίπου 5% των διασωληνωμένων (οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ ενώ συλλέγονταν τα δεδομένα), και εν μέρει ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή.

«Το αν ενισχύθηκε το ΕΣΥ ή όχι, κι αν αυτό είναι αρκετό, δε θα το πω εγώ. Ας μιλήσουν οι συνάδελφοι που δουλεύουν σ’ αυτό, οι ασθενείς που το ζούνε, και οι δημοσιογράφοι, που οφείλουν να κάνουν αντικειμενικό ρεπορτάζ από το πεδίο. Εγώ δείχνω τι λένε τα επιδημιολογικά δεδομένα», τονίζει ο κ. Λύτρας.

«Αν θα επιβιώσεις, εξαρτάται…»

«Και τα δεδομένα δείχνουν πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο: με >400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες» επισημαίνει ο Θεόδωρος Λύτρας και καταλήγει με μία τραγική επισήμανση: «Με άλλα λόγια, το αν θα επιβιώσεις της διασωλήνωσης φαίνεται πως εξαρτάται από το πού ζεις, και σε ποια περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) έτυχε να αρρωστήσεις. Το αν αυτό είναι αποδεκτό, ας το κρίνει ο κάθε πολίτης και ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα».

Οι διαδοχικές αναρτήσεις του Θεόδωρου Λύτρα στο twitter

Lytras1

Lytras2 Lytras3 Lytras4 Lytras5

Τι έλεγε ο πρωθυπουργός

Το ψέμα Μητσοτάκη την 1η Δεκεμβρίου στη Βουλή:

Εξοργιστικός Μητσοτάκης – Η δήλωση του αιώνα: Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο! – Βίντεο

Ιδού και το σχετικό βίντεο

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ