Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Υπηρεσίες…Μητσοτάκη: Τροπολογία – σκάνδαλο για να πληρωθεί η εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ, Κοντολέων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τροπολογία για να πληρωθεί η πρώην εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων κατέθεσε η κυβέρνηση, παρά το ότι υπάρχει αντίθετη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Την αποκάλυψη της σκανδαλώδους μεθόδευσης έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Σπίρτζης χωρίς να τον διαψεύσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Το μόνο που είπε ο υπουργός είναι ότι θα έρθουν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να αιτιολογήσουν την τροπολογία…0.

3463463463634

«Εύχομαι ο Μ. Βορίδης να μην έχει διαβάσει την τροπολογία που έκανε αποδεκτή ή όποιος έρθει να στηρίξει εδώ αυτήν την τροπολογία θα έρθει και θα μας δώσει πολύ αναλυτικές εξηγήσεις τι περιλαμβάνουν, όπως λέει μέσα, οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ που θέλουν να καλυφθούν έξω από τις υπηρεσίες που υπάρχουν, οι προμήθειες, οι αμοιβές», σχολίασε ο Χρ. Σπίρτζης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Τάκης θεοδωρικάκος δεν ήρθε στη Βουλή και έστειλε τον υφυπουργός του Λευτέρη Οικονόμου!

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε την σύμβαση 75547/2914 με την «G4S SECURE SOLUTIONS S.A» του Π. Κοντολέωνμε αντικείμενο την ηλεκτρονική επιτήρηση των φυλακισμένων (βραχιολάκι). Η σύμβαση έληξε το Νοέμβριο του 2019, αλλά η εταιρεία επί 2 χρόνια συνεχίζει να παρέχει την υπηρεσία. Και τώρα ψάχνει να βρει τρόπο να πληρώσει την  «G4S SECURE SOLUTIONS S.A», καθώς υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση του ΝΣΚ (την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο Χρ. Σπίρτζης)!

Untitled 8

«Καταλάβαμε γιατί κατατέθηκε βράδυ Παρασκευής η τροπολογία. Δεν είχε να κάνει ούτε με την ΕΥΠ, δεν είχε να κάνει ούτε με την ΚΥΠ Μητσοτάκη όπως πάτε να τη στήσετε. Είχε να κάνει με το εξής απλό», ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης και συνέχισε: «όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε μία σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Με διαγωνισμό. Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έληξε το Νοέμβρη του 2019. Συνέχισε όμως η υπηρεσία να παρέχεται χωρίς σύμβαση. Τον Νοέμβρη του 2019, οι επιτροπές που ορίστηκαν από τη σύμβαση, από τη ΝΔ δηλαδή, επί κυβέρνησης Σαμαρά, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο. 2.5 χρόνια κυβέρνηση, δεν ξέρω με ποιου εντολή, εσείς θα μας πείτε, η υπηρεσία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Και φέρνετε με νόμο, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η οποία είναι απορριπτική να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς θέλετε να προχωρήσετε με νόμο. Απαράδεκτο. Πλήρης αδιαφάνεια».

«Και αυτό είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίζει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια, με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις με τροπολογίες Παρασκευή βράδυ. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο. Δεν θα αφήσουμε να ξεσκίζετε την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις. Δεν θα σας αφήσουμε εμείς και ο υπόλοιπος δημοκρατικός κόσμος της χώρας και ελπίζουμε ότι δεν θα αφήσετε κι εσείς συνάδερφοι της ΝΔ αυτό το κατάντημα για την δημοκρατία, την εθνική ασφάλεια και τη διαφάνεια, υπογράμμισε ο τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Σπίρτζης: Η κυβέρνηση παίζει με την εθνική ασφάλεια και τη διαφάνεια

ΚΙΝΑΛ: Μετατρέπουν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε Δεξιά Υπηρεσία Πληροφοριών

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ