Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Θάνος Πλεύρης: Βάζει ιδιώτες στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ χρωστά εφημερίες από τον Ιούνιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και τώρα ήρθε η ώρα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας. Με 80 – 100 νεκρούς κάθε ημέρα, με πάνω από 700 διασωληνωμένους από κορωνοϊό και με απλήρωτες τις εφημερίες των γιατρών από τον Ιούνιο (!) η κυβέρνηση εκχωρεί σε ιδιώτες γιατρούς την πρωτοβάθμια υγεία με νομοσχέδιο που θα καταθέσει.

Την εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών στην δημόσια πρωτοβάθμια υγεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν θα συμμετέχουν οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών στο δημόσιο τομέα. «Θεωρούμε ότι εντός του έτους θα πληρωθούν. Δεν θα ήθελα να πάμε στο επόμενος έτος. Θεωρούμε ότι θα πληρωθούν», είπε και σημείωσε ότι ψηφίσθηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν έχουν λάβει το ποσό από εφημερίες και υπερωρίες από τον Ιούνιο. Λαμβάνουν μόνο τον βασικό μισθό τους, ο οποίος όμως είναι πολύ μικρός για να καλύψει τις ανάγκες τους, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι πολύ περισσότερες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ