Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Εβδομάδα σύγκρουσης στη Βουλή – Αύριο αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην ετήσια μάχη για τον προϋπολογισμό μπαίνουν τα κόμματα στη Βουλή από αύριο Τρίτη και έως το Σάββατο. Αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος προυπολογισμός και θα ψηφιστεί  με ονομαστική ψηφοφορία στο τέλος της εβδομάδας, σε μια διαδικασία που θεωρείται ότι έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αναμένεται οξεία αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών το Σάββατο με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πάντως, να βάλουν κατά της κυβέρνησης για τους αυξημένους φόρους εν μέσω διπλής κρίσης, υγείας και ακρίβειας και να καταγγέλουν τις περικοπές δαπανών σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς.

Ειδικότερα η μη ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση, την ώρα που εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν διατεθεί για άλλους σκοπούς μέσω απευθείας αναθέσεων θα αποτελέσει κομβικό σημείο αντιπαράθεσης.

Η έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού γίνεται ταυτόχρονα με την ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος όμως δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα του στη Βουλή και πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός η συζήτηση θα ολοκληρωθεί πιθανότατα με προαναγγελίες του πρωθυπουργού για νέα μέτρα που θα αφορούν τη χρονιά που έρχεται και θα περιλαμβάνουν τόσο την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και κάποια «δώρα» σχετικά με την οικονομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ