Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΚΙΝΑΛ – Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν πάνω από 200.000 – Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 19:30 έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ καθώς δόθηκε παράταση μισής ώρας, με τους δυο μονομάχους να προσπαθούν μέχρι την τελευταία ώρα να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους στις κάλπες.

Τα πρώτα αποτελέσματα στην επαρχία δείχνουν πως προηγείται με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες και δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα. Στην Ερέτρια έκαναν εκλογές με χειρόγραφες καταστάσεις, αντί για τάμπλετ με συνέπεια η διαδικασία, να ακυρωθεί. Καταγγελίες έγιναν για εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη στον Ορχομενό, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη γυναίκα πήγαινε να διαπιστεύσει άτομα, για να ψηφίσουν, ενώ δεν είχαν πάει στην κάλπη.

Το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες πήγε να το καταγράψει εκπρόσωπος του Παπανδρέου και του έσπασαν το κινητό τηλέφωνο κι από λίγο να πιαστούν στα χέρια και με την ίδια και με άλλους.  Οι κάλπες έκλεισαν και η ψηφοφορία δεν συνεχίστηκε.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση καθώς σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, την αρμόδια επιτροπή για τίς εσωκομματικές εκλογές, ψήφισαν πάνω 200.000. Οι διαδικασίες αυτή τη φορά ήταν πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι ήταν δύο, και δεν χρειαζόταν να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Οι κάλπες έκλεισαν κι άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων. kalpes e1639314890843

Την προηγούμενη Κυριακή, πρώτος ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο ψήφισαν 74.093 ψηφοφόροι (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), στη τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος που συγκέντρωσε 7.946 ψήφους (2,92%) και την έκτη θέση κατέλαβε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).

Λίγο μετά τις 11 προσήλθε για να ψηφίσει στο δημαρχείο Νίκαιας, ο Γιώργος Παπανδρέου: «Την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Γύρω στις 11.30 το πρωί πήγε για να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και κάποιοι φώναζαν πως ήδη είναι ο νέος αρχηγός. Δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση. Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Ο Παύλος Γερουλάνος ψήφισε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων: «Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνες. Διότι από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου, σήμερα. Μ’ αυτό το σκεπτικό και μ’ αυτόν τον στόχο θα δουλέψω την επόμενη ημέρα με όποιον εκλεγεί πρόεδρος».

Στην προηγούμενη εκλογική εσωκομματική μάχη να υπενθυμίσουμε πως είχαν ψηφίσει το 2017 περίπου 212.000 φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ ενώ τη δεύτερη Κυριακή μόλις 156.000.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ