Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΚΙΝΑΛ: Μαζική προσέλευση στις κάλπες – Οι δηλώσεις των υποψηφίων προέδρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής. Οι 270.000 ψηφοφοροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή καλούνται να επιλέξουν ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Γιώργος Παπανδρέου

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ψήφισε, στο δημαρχείο της Νίκαιας, ο Γιώργος Παπανδρέου.Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιιογράφους τόνισε ότι «ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία».

«Την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ψήφισε, λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε «καθαρή εντολή».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Η ψηφοφορία βαίνει χωρίς προβλήματα. Μέχρι τις 12.00 υπολογίζεται ότι ψήφισαν 78.000 άτομα.

Η διαδικασία σε αυτό το γύρο είναι απλούστερη, καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται έχοντας ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, δεν κάνουν εγγραφή και δεν χρειάζεται να καταβάλουν τα τρία ευρώ για την συμμετοχή τους. Τα εκλογικά κέντρα είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 19.00 και τα μεσάνυχτα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ