Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Κάλπες στο ΚΙΝΑΛ – Μονομαχία στον πράσινο ήλιο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον διάδοχο της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι 270.706 ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 7 το βράδυ και πριν από τα μεσάνυχτα θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είναι απλούστερη, καθώς οι ψηφοφόροι προσέρχονται έχοντας ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, δεν κάνουν εγγραφή και δεν χρειάζεται να καταβάλουν τα τρία ευρώ για την συμμετοχή τους. Τα εκλογικά κέντρα θα είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής για τη σημερινή ψηφοφορία αναφέρει ότι:

  •  Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.
  • Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
  • Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και υπογράφει.
  • Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος σφραγίζει και μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και  αποχωρεί.

Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.

Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ