Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Σκάνδαλο: «Θέτουν την ΚΥΠ Μητσοτάκη, πάνω από την εθνική ασφάλεια…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τροπολογία – σκάνδαλο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης και καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες ν΄ αντιδράσουν στον κατήφορο, που έχει πάρει η κυβέρνηση, με επικίνδυνες εκκαθαρίσεις στην ΕΥΠ και πλήθος σκανδαλωδών κι αντιδημοκρατικών διατάξεων.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κάνει λόγο για επικίνδυνες εκκαθαρίσεις του επιτελικού παρα-κράτους Μητσοτάκη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα.

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook υποστηρίζει πως «οι όροι «Εθνική Ασφάλεια», «Διαφάνεια», «Δημοκρατικές Αρχές», «Ευρωπαϊκό Δίκαιο», «Κράτος Δικαίου», «Ατομικά Δικαιώματα» είναι έννοιες διαγραμμένες ακόμη και από την μνήμη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του».

Με μια τροπολογία σκάνδαλο, τονίζει ο κ. Σπίρτζης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, προβλέπεται, εκτός των υπολοίπων σκανδαλωδών και αντιδημοκρατικών διατάξεων, η μετακίνηση εκατοντάδων μη αρεστών στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι η απόδειξη για όσα έχουν αποκαλυφθεί για το επιτελικό παρα-κράτος Μητσοτάκη, που περιλαμβάνουν έλεγχο του τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις πολιτών και καταγραφή του ιδεολογικού τους υποβάθρου, παρακολούθηση ακόμη και 12χρονου παιδιού.

Ο κ. Σπίρτζης «σφυροκόπησε» την κυβέρνηση λέγοντας πως «είναι η απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης ως μόνος αρμόδιος και για την ΕΥΠ, όχι μόνο γνωρίζει αλλά πρωτοστατεί στην οικοδόμηση ενός παρα-κράτους εντός και εκτός των δημοσίων υπηρεσιών, για να έχει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο. Είναι η απόδειξη των φόβων του δημοκρατικού κόσμου στο σύνολο του όταν άλλαξαν ακόμη και τα τυπικά κριτήρια του Διοικητή της ΕΥΠ, για να επιλεχθεί ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη. Είναι η απόδειξη του σχεδίου συνολικού και απόλυτου ελέγχου του κράτους και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες προσλήψεων στην ΚΥΠ Μητσοτάκη, μετά τις εκκαθαρίσεις».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, ακόμη κι όσους εντάσσονται στη ΝΔ να αναλογιστούν τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Τους καλούμε να αναλογιστούν πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να επουλωθούν πληγές και διαιρέσεις του Ελληνικού λαού, από το φακέλωμα, τις παρακολουθήσεις και τη χρήση της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ, για πολιτικές σκοπιμότητες, μέσω του απόλυτου ελέγχου τους. Τους καλούμε να αναλογιστούν με ποιο τρόπο ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη τους για να αποδομήσει αδίστακτα ακόμη και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ανοιχτά όλα τα εθνικά θέματα. Να αναλογιστούν πώς στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που χειρίστηκαν ευαίσθητες εθνικές αποστολές, εκκαθαρίζονται. Να αναλογιστεί και να δώσει τη μάχη για μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2021 και όχι για την επιστροφή της στο 1961».

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε ν΄αναλογιστούν οι πολίτες, γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης, ως ο αποκλειστικός αρμόδιος για την ΕΥΠ, στην επίκαιρη ερώτηση και τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, της ΕΦΣΥΝ για τις εντολές και τις διαδικασίες παρακολούθησης και φακελώματος πολιτών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, δημόσιων λειτουργών και παιδιών.

Τροπολογία σε νομοσχέδιο για τις εθελοντικές οργανώσεις

Όπως σημειώνει, η  τροπολογία κατατέθηκε σε άσχετο Σχέδιο Νόμου που αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις (!!!) και ψηφίζεται την Δευτέρα, αφαιρώντας από την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, το κοινοβούλιο και τα κόμματα τη δυνατότητα για οποιαδήποτε διάλογο. «Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωση μας από τον Ιούνιο του 2021 «να μην προχωρήσετε σε τέτοια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική. Η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην ανάρτησή του και στον Νίκο Γρυλλάκη. Τονίζει πως ο κ. Γρυλλάκης «ήταν ένα «μαθητούδι» μπροστά σας, παρά την καταπληκτική του επαγγελματική πορεία στις υποκλοπές, στις παρακολουθήσεις, στη δίωξη κομουνιστών και σε ότι αναφερόταν στις «ένδοξες» εποχές που υπηρέτησε. Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων», ανέφερε. Και σημείωσε πως «δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε, μαζί με το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ