Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Εκκαθαρίσεις στην ΕΥΠ με την υπογραφή Μητσοτάκη – Μεσάνυχτα κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της ΕΥΠ. Εργαζόμενοι στην υπηρεσία καταγγέλλουν ότι το Μαξίμου κάνει εκκαθαρίσεις στελεχών με στόχο την εκδίωξη όσων είναι «διαφορετικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».

Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας, το βράδυ της Παρασκευής, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Η τροπολογία προβλέπει μετατάξεις προσωπικού της ΕΥΠ που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών, σε «οργανωτικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας».

Εκτιμάται ότι η τροπολογία αυτή θίγει περίπου 200 εργαζόμενους στην ΕΥΠ.

tropologia eyp

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε από την πρώτη στιγμή υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ, διορίζοντας μάλιστα ως επικεφαλής της υπηρεσίας τον Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος δεν είχε ούτε καν το απαραίτητο πτυχίο. Όταν αυτό αποκαλύφθηκε η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε εκ των υστέρων αλλαγή των κριτηρίων για την επιλογή του επικεφαλής της ΕΥΠ, προσπαθώντας να διορθώσει μία παρανομία με άλλη μία παρανομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ