Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΚΙΝΑΛ: Κάλπες σε κλίμα έντασης – Τι στάση πήρε ο Παύλος Γερουλάνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις κάλπες καλούνται τα μέλη του ΚΙΝΑΛ για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος, που θα διαδεχθεί την Φώφη Γεννηματά. Ο δεύτερος γύρος διεξάγεται με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ξεκινά από την pole position, έχοντας διαφορά περίπου 24.000 ψήφων από τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως έδειξαν οι κάλπες του πρώτου γύρου.

«Σκληρό ροκ» Παπανδρέου VS pole position  Ανδρουλάκη

Το ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη επιχείρησε να καλύψει ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγοντας το «σκληρό ροκ»: Ανέβασε τους τόνους, με προσωπικές επιθέσεις κατά του αντιπάλου του και αμφισβήτησε την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας στον πρώτο γύρο.

Έτσι η κούρσα των επίδοξων διαδόχων της Φώφης Γεννηματά, η οποία προβλήθηκε από τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης ως βαθύτατα πολιτική αναμέτρηση, κατέληξε σε αντιπαράθεση στρατηγικών χωρίς περιεχόμενο:

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ελάχιστα νέα να πει στο ακροατήριο, πέραν της υπενθύμισης κάποιων θέσεων και πολιτικών επιλογών που είχε ως πρωθυπουργός και τυγχάνουν κοινής αποδοχής ως αυτονόητες.

Ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ξεκίνησε προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την άνεση της εκκίνησης από θέση ισχύος εμφανίστηκε ως εγγυητής της ενότητας. Το νέο που είχε να μας πει ήταν ότι είναι … νέος ως προς την ηλικία…

Λοβέρδος Ανδρουλάκης

Στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη έσπευσε να συνταχθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο χαμένος του πρώτου γύρου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση παρασκηνίου. 

Ακόμα κι αν δεχτούμε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή την διαβεβαίωση Λοβέρδου, είναι δεδομένο ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών διεξάγεται σε κλίμα έντασης.

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου

Ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προειδοποίηση του Παύλου Γερουλάνου, ότι «η Προοδευτική Παράταξη δύσκολα συσπειρώνεται και εύκολα διχάζεται. Συσπειρώνεται από ηγέτες με όραμα για την πατρίδα, ηγέτες που πιστεύουν στις δυνατότητες της. Διχάζεται από πολιτικούς που κοιτούν το δικό τους, βραχυπρόθεσμο συμφέρον».

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 1 SOOC e1637425242493
sooc

Ο Παύλος Γερουλάνος, που τήρησε μία απολύτως διακριτή στάση σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για «ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, με εκλεγμένα όργανα και λογοδοσία παντού» και τόνισε στις κάλπες της Κυριακής, «ο πήχης είναι δεδομένος. Είναι η παρακαταθήκη ενότητας της Φώφης Γεννηματά. Είναι οι προσδοκίες των 270.000 που κατέκλυσαν τις κάλπες περιμένοντας στην ουρά για ώρες σε εποχή πανδημίας. Είναι και οι προσδοκίες αυτών που, ενώ δεν ήρθαν, διατηρούν ακόμα την ελπίδα ότι η δική μας αναγέννηση μπορεί να οδηγήσει στην αναγέννηση της Ελλάδας.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ