Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Άγνωστη λέξη για τον Μητσοτάκη ο όρος «γυναικτονία» σε ομιλία για την Ισότητα των Φύλων!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ούτε μία λέξη δεν βρήκε να πει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τις γυναικοκτονίες, καθώς παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων.

Με αυτάρεσκο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ του κινήματος metoo, ενώ ήταν η κυβέρνησή του που έκανε προσπάθεια αποσιώπησης των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το θέμα Λιγνάδη.

Υποσχέθηκε χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες της κοινωνίας, ξεκινώντας με τη βία κατά των γυναικών, αλλά δεν είπε απολύτως τίποτα για τις 16 γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει φέτος την ελληνική κοινωνία. Και μάλιστα την ημέρα που στην επικαιρότητα κυριαρχεί άλλη μία γυναικοκτονία.

Μίλησε για την ανάγκη αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, όταν επί δικής του κυβερνήσεως το ποσοστό των ανέργων γυναικών τον Αύγουστο του 2020 ήταν στο 20,2% και ακόμα και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλλων ανέφερε σε ενημερωτικό σημείωμα ότι στη διάρκεια της πανδημίας παρατηρείται «εκθήλυνση της φτώχειας».

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για τις αιτίες που οδηγούν στις γυναικοκτονίες, ούτε έχει σχέδιο για την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων.

Εξάλλου ήταν σαφέστατη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να αδιαφορήσει απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ