Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Τι ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος από τον Μητσοτάκη για τα Χριστούγεννα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις ανάγκες μίας φωτογραφίας έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς του κορονοϊού στις εκκλησίες στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το σημερινό ραντεβού κλείστηκε ενόψει την παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την προσεχή Δευτέρα, ύστερα από πρόσκληση της συνόδου. Στη συνάντηση πήρε μέρος και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Στόχος του Μαξίμου είναι να βγει το μήνυμα ότι πολιτική και θρησκευτική ηγεσία συμφωνούν στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για την πανδημία, που έχουν αποφασιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση στους πιστούς που θα σπεύσουν στις εκκλησίες στις γιορτές είναι ότι θα πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, κάτι που ενστερνίζεται και η αρχιεπισκοπή. Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι στην Ιερά Σύνοδο θα επισημάνει την ανάγκη να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο η εκκλησία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ωστόσο τα προβλήματα προκύπτουν από την εμμονή πολλών ιερέων να μην παίρνουν μέτρα στους ναούς, αλλά και από το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η «αστυνόμευση» των εκκλησιών από τους επιτρόπους.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία ζητά από την κυβέρνηση την πρόσληψη χιλιάδων νέων κληρικών ώστε να μειωθούν τα κενά θεωρεί ότι υπάρχουν σήμερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου δηλωσε ότι «θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν και με την διαχείριση της πανδημίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας – κράτους».

«Η πανδημία επιμένει σε όλη την Ευρώπη και η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί αυξημένη ανησυχία και προσοχή, ειδικά ενόψει της πολυσήμαντης περιόδου των Χριστουγέννων. Είναι μία περίοδος κρίσιμη θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ