Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΘ για VIP: Επιμένουν στις καταγγελίες τους ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΓΝΕ – Εκτεθειμένος ο Θάνος Πλεύρης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκθέτουν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και ζητούν την δικαστική διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ, γιατροί και προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που ζητούν απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις ΜΕΘ σε μία περίοδο έξαρσης της πανδημίας, την ώρα που η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα».

Στις απειλές που διατύπωσε χθες ο Θάνος Πλεύρης, απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο κύριος Γιαννάκος επανέλαβε ότι υπάρχουν ασθενείς που «περιμένουν 10-15 μέρες να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ και πολλοί από αυτούς πεθαίνουν» και τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η νοσηλεία «σε όλους τους διασωληνωμένους ασθενείς».

«Εφόσον άνθρωποι χάνουν την ζωή τους εκτός ΜΕΘ το σύστημα διαπράττει αδικήματα και πρέπει η εισαγγελία να τα ερευνήσει», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο θέμα επανήλθε και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε ακούσει μητροπολίτη ή υπουργό να μένει πολλές ώρες εκτός ΜΕΘ; Ψάξτε να δείτε που είχαν νοσηλευτεί».

Ο Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στον Αντέννα ήταν αποκαλυπτικός για τον τρόπο διαχείρισης των λεγόμενο VIP ΜΕΘ, τονίζοντας ότι αφορούν συγκεκριμένες πανεπιστημιακές πτέρυγες εντατικής θεραπείας που δεν διευθύνονται από γιατρούς του ΕΣΥ αλλά από πανεπιστημιακούς καθηγητές. «Αυτό αφορά πολύ συγκεκριμένους ασθενείς και πολύ συγκεκριμένες λίγες πανεπιστημιακές κλινικές», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών απαντούν στην προσπάθεια του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη να χαρακτηρίσει fake news τις αποκαλύψεις για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Πάνος Παπανικολάου εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι 100 διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ήταν ασταθείς και γι αυτό δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ, ενώ ο Μητροπολίτης μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο στον Ευαγγελισμό. «Είναι καταγέλαστο και προσβολή αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας», σημείωσε ο Πάνος Παπανικολάου, προσθέτοντας ότι ετσι ενοχοποιοόυνται όλοι οι γιατροί, στους οποίους επιχειρείται να επιρριφθεί η ευθύνη για τη διακομιδή ασθενών σε ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο Πάνος Παπανικολάου, επισήμανε ότι αυτό που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι ότι η κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί, επειδή «φουσκώνει τον αριθμό κλινών ΜΕΘ» που λέει ότι διαθέτει, χωρίς, όμως, να τις διαθέτει. «Όταν το υπουργείο φουσκώνει τον αριθμό ΜΕΘ χωρίς να τις διαθέτει, εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί υπάρχουν τόσες κενές ΜΕΘ», ανέφερε ο Πάνος Παπανικολάου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ