Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ασκεί, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς για την κατάσταση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ο κ. Παππάς μάλιστα προχωρά σε μία ακόμη καταγγελία καθώς όπως εξηγεί σήμερα το πρωί, κάποιες ώρες μετά τον εκτροχιασμό του προαστιακού στον Ρέντη, εξερράγη ο κινητήρας λεωφορείου της Ο.ΣΥ. που κινούνταν στην Αττική Οδό, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικού – Αερολιμένας Αθηνών, ωστόσο, όπως προσθέτει, ευτυχώς ο οδηγός και οι 30 επιβάτες, εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους, είναι καλά στην υγεία τους.
Ο κ. Παππάς τονίζει ότι «η διετής απαξίωση των ΜΜΜ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αδράνεια στην ενίσχυσή τους και οι ανεπαρκείς συντηρήσεις του στόλου τους έχουν καταστήσει τις αστικές συγκοινωνίες μια βραδυφλεγή βόμβα».
«Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές:
Οι συντηρήσεις των λεωφορείων που ανήκουν στην Ο.ΣΥ. πραγματοποιούνται κανονικά;
Ή οι τεχνικοί του Οργανισμού τρέχουν (και δεν φτάνουν) με τις βλάβες που εμφανίζουν τα πολυμεταχειρισμένα λεωφορεία που προμηθεύτηκαν μέσω leasing οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολλαπλά υπαίτια για την κατάρρευση των ΜΜΜ και τα καθημερινά πλέον ατυχήματα στις αστικές συγκοινωνίες.
Θα περιμέναμε έστω μια συγγνώμη, μια ανάληψη ευθύνης. Εκτός κι αν πάλι είναι όλα καλά, κ. Καραμανλή και κ. Μητσοτάκη», σημειώνει ο κ. Παππάς.