Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Εξεταστική Επιτροπή: Ομολογία μάρτυρα για Opinion Poll – Δεν την έλεγξαν ποτέ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του προέδρου της «Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων» στην Εξεταστική Επιτροπή, καθώς αποκάλυψε ότι η Opinion Poll ουδέποτε ελέγχθηκε.

Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, όταν ρωτήθηκε για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ που έλαβε ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll από εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ανέφερε ότι η ελεγκτική αρχή δεν έχει συνεδριάσει καν.

Σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κατά πόσο τίθεται θέμα αμεροληψίας όταν εταιρεία του ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχάλη Διαμαντή παίρνει απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) που εποπτεύεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απάντησε: «Όσον αφορά στον έλεγχο που οφείλει να γίνεται και όσον αφορά αυτές τις δουλειές που αναφερθήκατε, που φαντάζομαι ότι κάποιος τις ανέθεσε να γίνουν και το αν αυτό έγινε για τον έναν ή άλλον λόγο, προφανώς πρέπει να υπάρξει ένας έλεγχος».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Opinion Poll που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε γίνει στις 31 Μαΐου του 2021 και είχε δημοσιευτεί με διθυράμβους από τον φιλοκυβερνητικό τύπο, δεν ανέφερε καν για ποιον διενεργήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση κόλαφος για ΝΔ

«Κόλαφος για την ΝΔ και τα ψεύδη της η σημερινή κατάθεση του μάρτυρα Θεοδ. Χατζηπαντελή, προέδρου της Ελεγκτικής Αρχής των δημοσκοπήσεων» σχολιάζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν, «από την κατάθεσή του προέκυψε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε ελέγχθηκε αρμοδίως η Opinion Poll για την επίδικη δημοσκόπηση της 31-5-21, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ. η οποία- υπενθυμίζεται- είχε αρνηθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε χωρίς περιστροφές ότι δεν μπορεί μια δημοσκόπηση να μην γνωστοποιεί την ταυτότητα της έρευνας, καθώς και τον εντολέα της».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «είναι προφανές ποιοι είναι οι λόγοι που η ΝΔ αρνείται να καταθέσει στην Επιτροπή ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, Μιχ. Διαμαντής, προκειμένου να εξηγήσει πώς μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με την  Opinion Poll, πήρε με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας.

Η απάντηση στο ερώτημα τι φοβούνται και τον κρύβουν, όπως κρύβουν και τον Στ. Πέτσα, έχει ήδη δοθεί από την ίδια την ΝΔ η οποία συνηθισμένη στην εργαλειοποίηση των δημοσκοπήσεων  και στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ακολουθεί την ίδια τακτική και στην Εξεταστική Επιτροπή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ