Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τις VIP ΜΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διερευνηθεί μέχρι τέλους το θέμα των VIP ΜΕΘ, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα».

«Σήμερα η επικαιρότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα νοσοκομεία μας εκατοντάδες άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στα Γιάννενα, προσθέτοντας ότι οι 80, 100 και 120 απώλειες κάθε μέρα «δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι».

«Ορθώς έσπευσε η Εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση «VIP πολιτών» για την προοπτική θεραπείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

«Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Φτάσαμε ως εδώ, διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και τη ζωή και δεν έχει κάνει τίποτα πραγματικά, για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια περίθαλψη, τίποτα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες για μία περίοδο πανδημίας. Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κορύφωση της πανδημίας και στην ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για διπλή κρίση, που «μαστίζει πλέον κάθε ελληνικό νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση». «Ο μέσος πολίτης σήμερα βιώνει την αγωνία για τη ζωή και την επιβίωση. Όμως και η αγωνία για το αν θα βγει η εβδομάδα ή ο μήνας, καθώς την τρίτη εβδομάδα τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα, είναι και αυτό πάρα πολύ κρίσιμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ