Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μπάχαλο Πλεύρη με τα πιστοποιητικά νόσησης: Άλλα θα λήγουν σε 3 μήνες και άλλα σε 6 μήνες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ούτε την τροπολογία με την οποία μειώνεται ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης (από 6 μήνες σε 3) δεν μπόρεσε να οργανώσει σωστά το Υπουργείο Υγείας. Ουσιαστικά με την τροπολογία θα έχουμε πιστοποιητικά νόσησης δύο ταχυτήτων: άλλα θα λήγουν στους 3 μήνες και άλλα στους 6 μήνες!

Συγκεκριμένα η τροπολογία Πλεύρη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή προβλέπει ότι το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 3 μηνών (ενώ ως τώρα είχε 6 μήνες). Αυτό σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα αφορά τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Όμως σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας θα αφορά και όλους τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν εμβόλιο ή πιστοποιητικό. Επομένως άλλες κατηγορίες θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης 3 μηνών και άλλες 6 μηνών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας θα χρειαστεί να εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία θα θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης του πιστοποιητικού νόσησης 3μηνης ισχύος, αλλά και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ