Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Νάσος Ηλιόπουλος: «Έγκλημα με την υπογραφή Μητσοτάκη» η κατάσταση στο ΕΣΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έγκλημα που φέρει την υπογραγή του Κυριάκου Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, καθώς υπάρχουν περισσότεροι από 100 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, δυόμιση χιλιάδες λιγότεροι μόνιμοι γιατροί στο ΕΣΥ και μεγάλη λίστα αναμονής για γιατρούς που περιμένουν να προσληφθούν.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες ότι το υπουργείο Υγείας κάνει διαχείριση των ΜΕΘ ώστε να εξυπηρετούνται επώνυμοι ασθενείς, ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 100 διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ και 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019, ενώ η ΟΕΝΓΕ έδωσε στοιχεία ότι 800 γιατροί περιμένουν σε λίστες αναμονής να προσληφθούν. Αυτά τα δεδομένα αποτυπώνονται με μια μόνο λέξη: έγκλημα.»

Η χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό PLP TV της Αχαϊας και τόνισε ότι ήδη μέσα στον Δεκέμβριο οι νεκροί είναι περισσότεροι από 700. «Πόσοι συμπολίτες μας έφυγαν εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ; Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει απαντήσεις, ενώ ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του ότι όποιος μπει σε ΜΕΘ έχει περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρει», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία και θεωρεί πλέον φυσιολογικό να πεθαίνουν κάθε μέρα 80-100 άνθρωποι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ