Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Αλέξης Τσίπρας: «Εγκληματικό να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει οικειοθελώς την πολιτική του ΔΝΤ και των μνημονίων στην Υγεία. Φέτος, σε χρονιά σκληρής πανδημικής κρίσης, μειώνει τον προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 800 εκατ.», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «ιδεοληπτική στάση», ότι «απεχθάνεται οτιδήποτε δημόσιο, η αντίληψη του είναι η εκχώρηση των πάντων στην ιδιωτική σφαίρα» και πως «αυτή η αντίληψη ως χώρα μας οδήγησε στη χρεοκοπία» και «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε αυτές τις αποτυχημένες συνταγές που επιπλέον εν ώρα πανδημίας είναι καταστροφικές». Είπε ότι «είμαστε χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και χαρακτήρισε «μεγάλο θράσος» της κυβέρνησης «να έχεις 150 ανθρώπους εκτός ΜΕΘ καθημερινά και να επιχαίρεις ότι έχεις κάνει μεγάλη αύξηση των κλινών ΜΕΘ». Τόνισε ότι «παρά την καθυστέρηση, ακόμα και τώρα πρέπει να αναπτυχθούν 200 κλίνες επιπλέον μέσα από την επίταξη των ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσηλευτηρίων, αλλά και δημιουργίας νέων κλινών στα νοσοκομεία, για να μην έχουμε συνανθρώπους μας εκτός ΜΕΘ».

«Βγήκε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε και τον γιατρό – δεν μας έφτανε που είναι πρωθυπουργός είναι και γιατρός ταυτόχρονα – και μας είπε ότι το ίδιο είναι να είσαι μέσα, το ίδιο να είσαι έξω», σχολίασε.

Μίλησε για αρνητικές πρωτιές της χώρας και στον εμβολιασμό, αναφέροντας ότι «αυτό αντανακλά γενικότερο κλίμα αναξιοπιστίας που εκπέμπει η κυβέρνηση στην κοινωνία» και «το χρεώνεται ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, γιατί με παλινωδίες δημιούργησε κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στην κοινωνία». Σημείωσε πως αντί για εκστρατεία πειθούς, η κυβέρνηση «σπατάλησε πολλά χρήματα σε μια καμπάνια που είχε στόχο να ενισχύει το προφίλ Μητσοτάκη στα ΜΜΕ». Τόνισε ότι αυτό είναι «βαθιά ανήθικο» και έχει και «πολύ αρνητικά αποτελέσματα», αφού «στην πράξη δεν πείστηκαν οι συμπολίτες μας που έχουν ελλιπή ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ