Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Πούτιν με Μητσοτάκη: Το ΝΑΤΟ να μείνει μακριά από την Ουκρανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμμεση προειδοποίηση προς τις χώρες της Δύσης να μείνουν μακριά από την Ουκρανία απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σότσι.

Ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε αρχικά «προβοκατόρικη» την ερώτηση που δέχτηκε εάν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να επιτεθεί κατά της Ουκρανίας σε περίπτωση που το Κίεβο που αλληθωρίζει προς το ΝΑΤΟ τελικά ενταχθεί στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Μπορεί να απέφυγε διπλωματικά να απαντήσει με ευθύ τρόπο αλλά όσα είπε είχαν τόνο έμμεσης προειδοποίησης προς τη Δύση θέτοντας μια σαφή κόκκινη γραμμή.

Η Ρωσία είναι μια χώρα που λειτουργεί φιλειρηνικά αλλά δικαιούται να προστατέψει την ασφάλεια της.

Είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Τζο Μπάιντεν και τόνισε πως: «Δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί η προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των βάσεων και στρατιωτικού δυναμικού εκεί».

Και στο σημείο ήρθε η έμμεση προειδοποίηση καθώς ανέφερε: «Οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν τουλάχιστον αυτή τη φορά, αν και τις προηγούμενες δεκαετίες εμείς πάντα μιλούσαμε για τις ανησυχίες μας και παρόλα αυτά οι υποδομές του ΝΑΤΟ πλησίαζαν τα σύνορα μας».

Προφανές τροχιοδεικτικό των ρωσικών προθέσεων σε περίπτωση που η Δύσης ξεπεράσει τα εσκαμμένα στο ανατολικό μέτωπο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ