Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Δημήτρης Κουτσούμπας: Εγκληματικά λάθη καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ζήτημα του χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης που παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόσο με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όσο και με τον δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού υπογράμμισε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολιασμών και της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, προσθέτοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακούν την επιστημονική κοινότητα και να ακολουθούν όσα τονίζουν οι γιατροί.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η στάση αυτή του ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «μεγάλες ευθύνες» και «εγκληματικά λάθη καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας». Σημείωσε μάλιστα ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κουνάει το χέρι στους πολίτες και να τους λέει τι πρέπει να κάνουν, όταν η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν υπερασπίστηκε και δεν στήριξε το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική για τις ιδιωτικές κλινικές, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να δοθούν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας» και πως «έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια της πανδημίας το δημόσιο σύστημα υγείας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και όχι να απαξιωθεί ώστε σταδιακά να οδηγηθούμε στην εμπορευματοποίηση της υγείας».

Ο κ. Κουτσούμπας τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων λέγοντας τους πως όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορονοϊού καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που υπήρξαν. Σημείωσε μάλιστα πως «δεν είναι δυνατόν δυο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας το νοσοκομείο Σερρών να έχει λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απ’ ό,τι όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ