Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Μαυρογυαλούροι Πλεύρης – Οικονόμου! Σε πανικό μετά τις καταγγελίες για ΜΕΘ VIP

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκνευρισμό στους κόλπους της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την τακτική της διατήρησης κενών ΜΕΘ για ασθενείς-VIP, την ώρα που υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που έχουν διασωληνωθεί εκτός Μονάδων.

Ο υπουργός Υγείας,, Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τις καταγγελίες αυτές fake news, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι πρέπει να διερευνηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν.

Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν. Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κινούμενος εμφανώς σε άλλο μήκος κύματος και επιχειρώντας να απαντήσει στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η καθυστερημένη μεταφορά ασθενών από το ένα μέρος στο άλλος, λόγω των αποστάσεων!

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά με ονόματα – Ο μητροπολίτης και ο γνωστός δημοσιογράφος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος θέτει εκ νέου προ των ευθυνών του τον υπουργό Υγείας και του ζητάει να απαντήσει για περιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε και που απλά αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν VIP κλίνες ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Dnews ανέφερε: «Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής;».

Ουσιαστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος «έδειξε» τον Γιώργο Τράγκα ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά.

Διερωτήθηκε με νόημα «Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ