Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Κοροϊδία από τον Οικονόμου: ΜΕΘ υπάρχουν, αλλά είναι δύσκολη η μεταφορά ασθενών σε μεγάλες αποστάσεις!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξέπληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καθώς αυτή την φορά δεν επέρριψε ευθύνες στους πολίτες για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού, αλλά στο γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας!

Ο Γιάννης Οικονόμου επιχειρώντας να απαντήσει στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι το υπουργείο Υγείας κρατάει κενές ΜΕΘ για να εξυπηρετήσει VIP ασθενείς, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων, είπε ότι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η καθυστερημένη μεταφορά ασθενών από το ένα μέρος στο άλλος, λόγω των αποστάσεων!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε να καταγγέλονται τα όποια στοιχεία υπάρχουν για διακρίσεις στη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ, ώστε να γίνει η διερεύνησή τους, ενώ υπάρχει επώνυμη καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.  

Είχε πάντως μία εξήγηση για τον τρόπο διαχείρισης των ΜΕΘ, από την πλευρά της κυβέρνησης: «Πολλές φορές συμπολίτες μας που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, για κριτήρια υγειονομικά δεν μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις, όπου υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Κάποιος που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κρεβάτι είτε στο νοσοκομείο είτε στη γύρω περιοχή, μπορεί να μην μπορεί να μεταφερθεί π.χ. στην Αθήνα, ή την Κρήτη, όπου υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ».

Αυτό έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με την κοινή λογική αφού Μητροπολίτης μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο στην Αθήνα, ενώ ασθενείς από τη Νίκαια δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΚΑΤ που έχει άδειες ΜΕΘ!

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες για τη διαχείριση  των ΜΕΘ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. »

«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς.

Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

Καταγγελία σοκ! Κρατάνε άδειες 47 ΜΕΘ για VIP

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Με πολυοργανική ανεπάρκεια και βαριά επιδείνωση του αναπνευστικού στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ