Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Εξεταστική: Η INITATIVE πρότεινε και το Μαξίμου αποφάσιζε για τον πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί επιτέλους ο Πέτσας για την λίστα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέσα Ενημέρωσης αυτοπροτείνονταν στον Πέτσα για να μπουν στην καμπάνια, αυτός επέλεγε και έστελνε στην διαφημιστική εταιρεία τα Μέσα προκειμένου να επιλεγούν. Με αυτό τον τρόπο, τον οποίο περιέγραψε στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρόεδρος της INITATIVE Μιχάλης Γκάλγκος, δημιουργήθηκε η λίστα Πέτσα.

Η ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση ήταν ευθεία:

«Εσείς προτείνατε ή αποφασίζατε;».

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή», απάντησε ο Μιχάλης Γκάλγκος.

Ο Γ. Ραγκούσης ρώτησε πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις.

«Έγινε η παρουσίαση των πλάνων. Πήραμε την έγκριση και ξεκινήσαμε. Σε όλη αυτή την διαδικασία Μέσα παίρνανε τηλέφωνο σε μας και στην αναθέτουσα αρχή. Μέσα επικοινωνούσαν με την ομάδα εργασίας μας, με εμένα, με την αναθέτουσα αρχή. Κάθε Σάββατο μαζεύαμε όλες τις προτάσεις. Αν το Μέσο περιλαμβανόταν, ήταν ΟΚ. Το ίδιο συνέβαινε και στην αναθέτουσα αρχή, η οποία τα περνούσε σε μας και κάθε Σάββατο επικοινωνούσαμε διαδικτυακά», είπε ο Μ. Γκάλγκος.

Ραγκούσης: Κάνατε ποτέ ανακοίνωση ότι ξεκινά η καμπάνια;
Μάρτυρας: Εμείς όχι.
Ραγκούσης: Άρα μας λέτε πως όποιος στην Ελλάδα ήξερε ότι ξεκινά έκανε την αυτοπρότασή του. Μας λέτε ότι η τελική καμπάνια δεν διαμορφώθηκε από εσάς, αλλά από αιτήματα που πήγαν στην κυβέρνηση και σας τα επέβαλλε η κυβέρνηση. Μόλις μαρτυρήσατε ότι χωρίς να υπάρξει δημόσια πρόταση υπήρξαν αυτοπροτάσεις που σας διαβιβάσθηκαν από την αναθέτουσα αρχή, διότι είχαν προσεγγίσει την αναθέτουσα αρχή.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε ακόμα αν υπήρχε έντυπη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία με την κυβέρνηση και ο μάρτυρας απάντησε ότι υπήρχε, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαμαρτυρήθηκε ότι αποκρύβεται η αλληλογραφία από την Εξεταστική. «Καμία αλληλογραφία δεν έχει δοθεί. Λέγατε ότι δεν υπάρχει. Η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι για να μην έχει έρθει, δεν υπάρχει». Την έχουμε ζητήσει εδώ και 15 μέρες», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο μάρτυρας της ΝΔ στην Επιτροπή παραδέχτηκε το σκάνδαλο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι είναι «καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας  Initiative Μιχάλης Γκάλγκος, η οποία  μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο!  Ότι  χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ  επελέγη  αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλαδή από τον κ. Πέτσα!»

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Initiative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί. Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση», προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι «η σημερινή δυσάρεστη για την Νέα Δημοκρατία συνεδρίαση, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής. Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στέλιο Πέτσα.»

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εξεταστική επιτροπή:

ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί επιτέλους ο Πέτσας για την λίστα Πέτσα

Νέα κόντρα στην Εξεταστική με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την κλήση του Στέλιου Πέτσα στην Εξεταστική και τη ΝΔ να αρνείται επίμονα. Στην Εξεταστική υπάρχει παρασκήνιο με την κλήση Πέτσα με τη ΝΔ να υπενθυμίζει πως ο Νίκος Παππάς δεν είχε καταθέσει στην Προανακριτική.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όμως επισημαίνουν ότι η Προκαταρκτική είχε καλέσει τον πρ. υπουργό να καταθέσει και εκείνος επέλεξε, ως είχε δικαίωμα, να καταθέσει εγγράφως, ενώ αντίθετα η Εξεταστική δεν καλεί καν τον Στ. Πέτσα.

«Θέλουμε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να απαντήσει αν ισχύει ότι υπήρξε υπουργός ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκλήθη σε Επιτροπή και δεν κατέθεσε, είτε προφρ9ικώς είτε εγγράφως», ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

«Θα σας απαντήσω αύριο. Δεν είμαι πρόχειρος», απάντησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Νωρίτερα, ο Μιχ. Γκάλγκος κατέθεσε στην Εξεταστική πως «εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε». Επίσης ο πρόεδρος της Iniative είπε ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της Iniative και της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως έχει ζητήσει όλα τα έγγραφα, ότι έχουν έρθει χιλιάδες σελίδες από τον υφυπουργό και θα έρθουν και άλλες αν υπάρχουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ