Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νάσος Ηλιόπουλος: «Έγκλημα με ευθύνη Μητσοτάκη η ύπαρξη 152 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με την καθημερινή τραγωδία που ζούμε στην πανδημία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΝάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης».

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε καθημερινές απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «πλέον μιλάμε για έγκλημα. Όταν είμαστε σε αυτή τη θέση, μιλάμε πλέον για εγκληματικά λάθη».

«Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει», πρόσθεσε, «γιατί δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη και Δεκέμβρη στη βόρεια Ελλάδα, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια, αλλά σε χειρότερη θέση».

«Ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το είπε ξεκάθαρα: εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη», ανέφερε. «Σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά θνητότητας σε ανθρώπους που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ –ενώ θα έπρεπε να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ- αγγίζουν το 97% με 99%», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και την ίδια στιγμή, πριν μερικές μέρες ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ουσιαστικά ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ ή εκτός ΜΕΘ», υπενθύμισε. «Με μία του φράση, ο πρωθυπουργός κατήργησε την εντατικολογία και εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ