Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Από την επιχείρηση «Ελευθερία» του Μητσοτάκη στο εμβόλιο ανά τρεις μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μέχρι σήμερα πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού» δήλωνε περιχαρής σε διάγγελμά του στις 20 Μαΐου 2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήταν η εποχή, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση για το έγκαιρο lock down, όταν η Ιταλία εξαιτίας της έκθεσης μόδας στο Μιλάνο, θρηνούσε εκατόμβες νεκρών. Έδινε συνεντεύξεις σε ξένα μέσα για το πώς η μικρή Ελλάδα τα κατάφερε μέσα στην πανδημία.

Σήμερα σχεδόν 2 χρόνια από τον ασθενή μηδέν, τον πρώτο νεκρό της πανδημίας στην επαρχία Γιουχάν της Κίνας, έναν άντρα, που εργαζόταν σε λαϊκή αγορά, η υπόθεση έχει ξεφύγει τελείως από τα χέριά του κι ολόκληρης της κυβέρνησης. Η επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία εισηγείται, τα στελέχη της κυβέρνησής του, κοινοβουλευτικά στελέχη κι ο  ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία απίστευτη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία, που έχει διχαστεί σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους.

Οι εμφανίσεις και τα διαγγέλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από εκείνες τις πρώτες φορές το 2020, με την άνεση και την αυτοπεποίθηση, αν κρίνουμε από τη γλώσσα του σώματος, διαφέρουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πιεσμένος και νευρικός στη Βουλή, αφού γνωρίζει καλά ότι η οικονομία της χώρας είναι στο κόκκινο κι οι δείκτες θνητότητας για τη χώρα μας, ολοένα και χειροτερεύουν.

Σ’ αυτό το αλαλούμ προστίθεται κι η θράκα των αντιεμβολιαστών, που  επικαλούνται πραγματικούς λόγους (αποτελεσματικότητα εμβολίων, ασθένειες, χρόνος κυκλοφορίας των εμβολίων) κι άλλοι λόγους, οι οποίοι ανήκουν στη σφαίρα της μεταφυσικής.

Τελευταίο κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής σκηνής η άποψη ότι πρέπει να εμβολιάζεται ο κόσμος ανά τρίμηνο, γεγονός το οποίο έχει εξοργίσει, όπως φαίνεται από τα σχόλια σε facebook και twitter, ακόμη κι ανθρώπους, που έχουν εμβολιαστεί.

Οι 10+1 λόγοι, που Έλληνες κι Ελληνίδες είναι σε σύγχυση

Ας σταχυολογήσουμε λοιπόν, μερικά απ΄ αυτά που ακούσαμε όλον αυτόν τον καιρό για την πανδημία από στελέχη της κυβέρνησής του ή και τον ίδιο «ανέμελο» πρωθυπουργό, ο οποίος την ώρα, που ο κόσμος ήταν κλεισμένος μέσα και έπρεπε να στείλει μήνυμα, ακόμη για να πετάξει τα σκουπίδια, έτρεχε να πάρει τσουρέκια από τον Τερκενλή, να κάνει βόλτες στην Πάρνηθα και συναντήσεις στο σπίτι του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία.

Η Ελλάδα από τις 3 Ιανουαρίου 2020 ως τις 3 Δεκεμβρίου 2021 μέτρησε 18.325 θανάτους και 951.351 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού κι οι δόσεις εμβολίων, που έχουν γίνει ως τις 27 Νοεμβρίου, που έχουν δηλωθεί στον ΠΟΥ είναι 14.294.890.  Με τα νέα κρούσματα του Σαββατοκύριακου, η Ελλάδα μετρά 18.492 θανάτους, 697 διασωληνωμένους και συνολικά 960.034.

Η επιχείρηση «Ελευθερία», όμως παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας κι ορισμένες πληροφορίες λένε, ότι ήδη η Ελλάδα έχει προμηθευτεί δόσεις για μέχρι το 2023.apolymanseis aith.

1.ΜΑΣΚΕΣ Στην αρχή δεν χρειάζονταν μάσκες. Η επιτροπή Εμβολιασμών έλεγε ότι μάσκες χρειάζονται μόνο αυτοί, που είναι ασθενείς. Αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν μάσκες αλλά μόλις έγινε και εργοστάσιο στην Ελλάδα, έπρεπε να φορούν όλοι μάσκα. Στη συνέχεια έγινε λόγος και για διπλή μάσκα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους.

2.ΣΧΟΛΕΙΑ. Στην αρχή στα σχολεία, έλεγαν οι ειδικοί που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Εμβολιασμών, δεν κολλούσε. Μετά τα παιδιά δεν κολλούσαν αλλά δεν μετέδιδαν. Μετά έκλεισαν τα σχολεία και τα παιδιά έκαναν τηλεκπαίδευση. Μετά τα σχολεία άνοιξαν. Τα παιδιά βρέθηκαν χωρίς air –condition στα σχολεία, να καίγονται Μάιο κι ιδίως Ιούνιο μήνα. Οι τάξεις αντί να είναι με μικρότερο αριθμό παιδιών, όπως στην αρχή έφτασαν να έχουν περισσότερα παιδιά απ΄ ό, τι πριν την πανδημία. Η Νίκη Κεραμέως ψήφισε να είναι περισσότερα τα παιδιά απ΄ ό, τι πριν στις τάξεις. Σήμερα εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών στα παιδιά, ενώ υπάρχουν επιστήμονες, που επιφυλάσσονται ότι σ΄ έναν νέο οργανισμό είναι αχρείαστο το εμβόλιο, αν δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι γονείς είναι σε πλήρη σύγχυση, για το αν πρέπει τα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο ή όχι, κι αν αυτό θα επηρεάσει την ανάπτυξή τους ή την υγεία τους αργότερα.

3. ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENEKA Στη Βουλή έγινε λόγος για το εμβόλιο «Astrazeneka». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες το είχαν αποσύρει κι η χαρακτηριστική φράση, που του είπε ήταν «ξεστοκάρατε». Ήταν η περίοδος, που δύσκολα κάποιος μπορούσε να βρει στην ελληνική αγορά, ειδικά σε νεότερες ηλικίες, άλλο εμβόλιο απ΄αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξανέστη με τη συμπεριφορά του κ. Τσίπρα αλλά αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι σε ορισμένα άτομα το εν λόγω εμβόλιο προκαλούσε θρομβώσεις κι αποτελούσε κίνδυνο για τη ζωή τους. Το εμβόλιο τελικά αποσύρθηκε κι η Ελλάδα χάρισε δόσεις σε γειτονικές χώρες.

4. ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τα μικρά μαγαζιά τα περισσότερα έκλεισαν κι έμειναν τα σούπερ μάρκετ. Το μεταφορικό κόστος των προϊόντων, από το ηλεκτρονικό εμπόριο κύλησε στους καταναλωτές. Το θέμα του συνωστισμού βέβαια αντιμετωπίστηκε κατά περίπτωση. Έτσι στα σούπερ μάρκετ υπήρχαν οι αποστάσεις ενώ στα μικρά μαγαζιά υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση. Στα λεωφορεία, στα τραμ, δεν κολλούσε αλλά στα εστιατόρια κολλούσε.

Τελικά, όποιος μπει σε λεωφορείο, τραμ, μετρό βλέπει τι γίνεται, να είναι θέσεις άδειες και πάνω από τα κεφάλια των καθήμενων να είναι όρθιοι. Στην αρχή στα αεροπλάνα υπήρχαν αποστάσεις στις θέσεις αλλά προτού ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί όλοι κάθονται δίπλα – δίπλα. Οι αλχημείες και τα ευτράπελα, με τα click in, click out  δεν έλειψαν, με αποκορύφωμα γυναίκες να δοκιμάζουν παπούτσια και ρούχα στον δρόμο.

Η οικονομία με τη διαχείριση στα μαγαζιά καταστράφηκε και σήμερα, η Ελλάδα είναι πιο φτωχή, απ΄ό, τι πριν να υπογραφούν τα τρία μνημόνια, λόγω του χρέους, παρά το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Το 2021 έγινε το αμίμητο, να υπάρξει πράσινος δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Εν μέσω δηλαδή πανδημίας, οι άνθρωποι να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο με το αυτοκίνητό τους ενώ υπάρχει συνωστισμός σε όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Για το αλαλούμ με τις μάσκες και τα εμβόλια στην εκκλησία θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο και τελικά η ίδια η εκκλησία της Ελλάδας έδωσε τη λύση κι ακολούθησε η κυβέρνηση, προκειμένου να μην τα χαλάσει με το εκλογικό της κοινό.

5. ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ. Η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα γίνουν νέα lock down. Τελικά και δεύτερο lock down έγινε και τοπικά lock down έγιναν και κατόρθωσε να κλείσει μέχρι και τη Μύκονο το 2021, με τους τουρίστες να ψάχνουν άρον – άρον τρόπο να φύγουν από το νησί, παρότι οι κάτοικοι ήταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι. Η ιστορία της Μυκόνου θα μπορούσε  να λεχθεί ότι ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο, όχι στον εγχώριο, στον παγκόσμιο τουρισμό, βάζοντας την Ελλάδα στο κάδρο των πιο ανυπόληπτων χωρών, με τα πρακτορεία το ένα πίσω από το άλλο να δέχονται ακυρώσεις. Ο ιός κυκλοφορούσε …μετά τη 1 το βράδυ έξω, μετά τις 12, μετά τις 9 το βράδυ και τα μέτρα άλλαζαν διαρκώς, ακόμη και για τα περίπτερα.

6. ΝΕΟΛΑΙΑ. Η νεολαία, που στην αρχή δεν κολλούσε, λοιδορήθηκε, κυνηγήθηκε, δεν μπορούσε να συναντηθεί με τους φίλους, τα φλερτ, κλείστηκε μέσα. Όταν βγήκε έξω την κυνηγούσαν οι αστυνομικοί στις πλατείες. Σήμερα, παρά τις ψηφιακές παροχές, ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι γονείς δυσκολεύτηκαν ακόμη και να πάρουν τα μικρότερα παιδιά τους, όπου πήγαιναν κι υποχρεώθηκαν να αγοράζουν από την τσέπη τους ξανά και ξανά τεστ, για να πάνε ακόμη και να φάνε κάπου σαν οικογένεια ή δεν είχαν που να τα αφήσουν.Antishptika Αντιγραφή

7. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Προκειμένου ν΄ αυξήσει τα ποσοστά των εμβολιασμένων  μίλησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κι ο πρωθυπουργός για «Επιχείρηση Ελευθερίας».  Από όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες και τις τρεις δόσεις κι εξακολουθούν να κυκλοφορούν με μάσκες και ν΄αναρωτιούνται, αν θα μπορούν να κυκλοφορούν έξω την επόμενη ημέρα. Αλαλούμ έγινε και με τους νοσήσαντες, που δεν μπορούσαν να πάρουν πιστοποιητικό επί μήνες, για να κυκλοφορήσουν κανονικά.

8. ΜΕΘ. Η κυβέρνηση επέμεινε ότι πολλαπλασίασε τις ΜΕΘ, σε σχέση με την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ κι είναι αλήθεια αλλά υπήρχε τεράστια απόσταση μεταξύ των αναγκών και της πραγματικότητας. Να σημειώσουμε ότι ακόμη κι η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη έγινε έξω φρενών, γιατί η δωρεά, που έγινε για ΜΕΘ δεν λειτουργούσε ενώ υπήρξαν καθυστερήσεις ακόμη και για τις κλίνες ΜΕΘ, που χάρισε η Βουλή. Χαρακτηριστικό είναι να φεύγουν άνθρωποι από νοσοκομεία, γιατί δεν είχαν που να τους βάλουν ή να διασωληνώνονται στους διαδρόμους. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως όσο πιο πολλές ΜΕΘ έχουμε, τόσο περισσότερους νεκρούς θα έχουμε, αφήνοντας ενεούς τους πολίτες. Άλλο κοινοβουλευτικό στέλεχος σχολίασε πως όσοι μπαίνουν σε ΜΕΘ και διασωληνώνονται ουσιαστικά είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η μεγαλύτερη όμως κυβερνητική γκάφα έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που εξίσωσε ιατρικά τη νοσηλεία μέσα κι έξω από τις ΜΕΘ και γέλασαν ως κι οι πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής.

cafe 1851114 960 720

9. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Το 2020 οι Έλληνες αδυνατούσαν να πάνε μέχρι το εξοχικό τους, ακόμη και με τεστ, για να μην κολλήσουν ηλικιωμένους στα χωριά. Το 2020 οι τουρίστες μπορούσαν να πηγαίνουν ανενόχλητοι όπου ήθελαν. Η διαχείριση του Τουρισμού επί Θεοχάρη αποδείχτηκε ολέθρια, όσο κι αν κυβερνητικά στελέχη επέμειναν ότι από τους τουρίστες δεν τίθεται θέμα να κολλήσουν οι κάτοικοι της Ελλάδας.

10.ΓΙΑΤΡΟΙ – ΑΣΘΕΝΕΙΣ. Στην αρχή οι γιατροί ήταν οι ήρωες της διπλανής πόρτας, που τους χειροκροτούσαμε. Μετά μερικοί έμειναν ανεμβολίαστοι κι ήταν ψεκασμένοι και αντικοινωνικοί, αν δεν έκαναν το εμβόλιο και βγήκαν σε αναστολή. Η κυβέρνηση αποφάσισε να τους δώσει μποναμά χριστουγεννιάτικο, μόνο, που, όπως κατήγγειλαν γιατροί, δεν έχουν πάρει τις εφημερίες έξι μηνών. Τόσο το ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όριά του, γιατροί έχουν να πάρουν καιρό άδειες, ενώ με τη διαχείριση του Covid-19, ασθενείς με άλλα νοσήματα περιμένουν μήνες για μία εγχείρηση. Χειρότερη η κατάσταση για τους καρκινοπαθείς –τα έχουν καταγγείλει δημόσια – και γενικότερα για ασθενείς με χρόνια δύσκολα νοσήματα, που έχουν αναγκαστεί να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, όσοι μπορούν για θεραπείες.

11. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΟΙΝΟΥ Το 100στάρι στους γέροντες ανεμβολίαστους, που δεν είναι και τόσο γέροντες (άνω των 60) διότι αλλιώς θα έπαιρναν σύνταξη, είναι γεγονός. Στην αρχή ο εμβολιασμός δεν ήταν υποχρεωτικός γιατί θα ήταν αντισυνταγματικός και πρωτοστατούσε σ’ αυτό ο άνθρωπος, που είναι νομικός και σήμερα είναι υπουργός Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης. Σήμερα ο εμβολιασμός πήρε το πράσινο φως για να σύμφωνος με το Σύνταγμα σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Πιο πριν η ανοσία ήταν μετά τη δεύτερη δόση ή την πρώτη δόση του εμβολίου της Johnson. Τώρα η ανοσία από τους έξι μήνες, κατέβηκε στους τέσσερις μήνες, σε άλλο εμβόλιο στους δυο.

Ουδείς γνωρίζει, αν η αναμνηστική δόση, που αποφασίστηκε τώρα, να γίνεται ανά τρεις μήνες, αν αύριο μεθαύριο με μία νέα μετάλλαξη του ιού, η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνουμε εμβόλια με τον καφέ μας κάθε πρωί. Είναι η στιγμή, που κι οι εμβολιασμένοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά… Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τη νέα δήλωση Θεμιστοκλέους για τις πλατφόρμες και την αναμνηστική δόση κατάφερε να μπερδέψει τους πάντες κι έκανε τους Έλληνες να αισθάνονται ολίγον από πειραματόζωα…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ