Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Γαλάζια καρφιά σε Κεραμέως για τους διορισμούς στα ΕΠΑΛ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως έστειλε την περασμένη Παρασκευή 3/12/2021 ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Τσιγκρής ζητώντας άμεσα διορισμούς εκπαιδευτικών στα επαγγελματικά λύκεια, ειδάλλως, όπως λέει, απειλείται με ματαίωση το μεταλυκειακό έτος.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μία μέρα μετά την αποκάλυψη για ξυλοδαρμό μαθήτριας στα ΕΠΑΛ, από καθηγητή, ο οποίος τελικά με παρέμβαση της υπουργού Παιδείας απολύθηκε.

Η επιστολή Τσιγκρή έρχεται να επιβεβαιώσει εκ νέου με τον πιο προφανή τρόπο, τα όσα καταλογίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση στην υπουργό Παιδείας,  Νίκη Κεραμέως ότι έχει αφήσει τη δημόσια παιδεία και δη την επαγγελματική εκπαίδευση στον αυτόματο πιλότο. Δείχνει, δε, με τον πλέον προφανή τρόπο ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης αποδεικνύονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα.

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, «η προγραμματισμένη διεξαγωγή του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος / Τάξη μαθητείας 2021 – 2022» απειλείται με ματαίωση, σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας διορισμού εκπαιδευτικών».

Ο κ. Τσιγκρής αναφέρεται στο 7ο επαγγελματικό λύκειο της Πάτρας τονίζοντας ότι «καθίσταται αδύνατη η εκκίνηση του προγράμματος και συγκεκριμένα της ειδικότητας υπαλλήλων «Διοίκησης και Οικονομικών», αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί».

Όπως σημειώνει, «στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετέχουν 15 μαθητές, οι οποίοι -σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του προγράμματος- θα στερηθούν την αναβάθμιση του πτυχίου τους (επίπεδο 5), την απαραίτητη εκπαίδευση, την προϋπηρεσία, τα ένσημα, την ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και ένα αρκετά υψηλό οικονομικό ποσό».

Ο κ. Τσιγκρής τονίζει πως «το πρόγραμμα της μαθητείας δεν διεξήχθη ούτε το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της πανδημικής κρίσης» κι υποστηρίζει πως «είναι απαραίτητο να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παράτασης του προγράμματος, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ