Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Πάπα Φραγκίσκο ενώπιον Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από εκεί που δεν το περίμεναν τους ήρθε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που επενδύει τα πάντα στα θέματα επικοινωνίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται ότι χάλασε αυτή τη συνταγή με την σαφέστατη αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη μεγάλη της σημασία για την ευρύτερη περιοχή.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μιλώντας μεταξύ άλλων μπροστά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά πολέμησε την ιστορική συμφωνία, έκανε έναν παραλληλισμό με την Οδύσσεια και τις δυσκολίες μέχρι να βρεθεί ένα απάνεμο λιμάνι.

«Οι προκλήσεις απαιτούν να συνεργαστούμε συγκεκριμένα και ενεργά. Η διεθνής κοινότητα το χρειάζεται για να διανοίξει δρόμους ειρήνης μέσω μιας πολυμέρειας που δε θα ασφυκτιά από υπερβολικές εθνικιστικές διεκδικήσεις. Η πολιτική το χρειάζεται να για να θέσει τις κοινές ανάγκες πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Μπορεί να φαίνεται μία ουτοπία, ένα ταξίδι δίχως ελπίδα σε μία ταραγμένη θάλασσα, μία μακρά και άπιαστη οδύσσεια. Ωστόσο τούτο το ταξίδι σε μία θαλασσοταραχή όπως διδάσκει το μεγάλο ομηρικό έπος συχνά είναι ο μόνος τρόπος και η μόνη οδός» σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και συνέχισε κάνοντας ξεκάθαρο ότι μιλά για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Από αυτήν την άποψη θα ήθελα να ανανεώσω την εκτίμησή μου για τη δύσκολη διαδρομή που οδήγησε στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ