Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εξεταστική Λίστας Πέτσα: Εγγραφο δείχνει πώς μοιράστηκε το χρήμα στα ΜΜΕ με εντολή από το Μαξίμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαφανισμένος απ’ την εξεταστική επιτροπή για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ σχετικά με τις καμπάνιες ενημέρωσης για την πανδημία είναι ο Στέλιος Πέτσας ύστερα από τις αποκαλύψεις που έγιναν χθες και τον εξέθεσαν ακόμη περισσότερο.

Το έγγραφο που παρουσίασε στην επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης και φέρεται να έχει στείλει προς την προεδρία της κυβέρνησης η διαφημιστική εταιρεία Initiative Media που ανέλαβε τις καμπάνιες είναι αποκαλυπτικό, καθώς μαρτυρά ότι με εντολή του κ. Πέτσα και κατ’ επέκταση του Μαξίμου αποφασίστηκε η κατανομή των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, το site της εφημερίδας Documento δημοσιοποίησε έγγραφο της Initiative Media με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2020 και υπογραφόμενο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχάλη Γκάλγκο που απευθύνεται στην Προεδρία της Κυβέρνησης και ενημερώνει ότι «έχουμε προβεί στη διαβίβαση όλων των εντολών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ορίζονται στη σύμβαση (εφεξής τα Μέσα), που μας γνωστοποιήσατε για εκτέλεση υπό την ιδιότητά μας ως αναδόχου της σύμβασης».

Το συμπέρασμα είναι ότι η Προεδρία της Κυβέρνησης (κατά το site ο Στέλιος Πέτσας) προσδιόρισε τα ΜΜΕ που μπήκαν στη λίστα Πέτσα. «Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ανακάλυψης, αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία» υποστήριξαν με δήλωσή τους οι βουλευτές της Ν.Δ.

epistoli initiative 1

«Η αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη – Πέτσα, αποκαλύφθηκε ανάγλυφα σήμερα στην Εξεταστική, παρά τις μεθοδεύσεις και τα διαδοχικά πραξικοπήματα της Ν.Δ. Με αδιάψευστα τεκμήρια, αποδείχθηκε ότι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απευθείας από την Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή από τους κυρίους Μητσοτάκη – Πέτσα» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή.

«Κατά μία σατανική σύμπτωση οι αποκαλύψεις γίνονταν την ώρα που ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την πολιτική, εξαιτίας του σκανδάλου με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε καμία αντίστοιχη πολιτική ευαισθησία, αλλά αντιθέτως παρεμποδίζονται με κάθε τρόπο οι εργασίες της Εξεταστικής. Μια εβδομάδα μετά, τα στοιχεία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την αλληλογραφία της εταιρίας και τα αποτελέσματα των ελέγχων, δεν έχουν δοθεί ακόμη», σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και καταλήγουν: «Η καθεστωτική Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη, δίνει μόνη της την απάντηση γιατί κρύβει τον Στ. Πέτσα από την επιτροπή και την αλήθεια από τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται ότι το  έγγραφο δόθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση στον Ιορδάνη Γιαμουρίδη, μάρτυρα  στην Εξεταστική Επιτροπή ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για το έργο που αφορά την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Ο κ. Γιαμουρίδης δεν έδινε ξεκάθαρη απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του Γ. Ραγκούση και είπε ότι δεν ήταν αρμόδιος να ελέγξει την επιλογή των ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη: Σαμποτάρουν συστηματικά την Εξεταστική: Έστειλαν 3.919 σελίδες στη 1 και μισή τα ξημερώματα!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ