Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βορίδης – Οικονόμου προαναγγέλλουν νέα «κωλοτούμπα» Μητσοτάκη και επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κι άλλων ομάδων πολιτών θα πρέπει να θεωρείται πλέον ζήτημα χρόνου, κάτι που προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ μόλις πριν από ένα μήνα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι η «προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας».

Την αλλαγή της κυβερνητικής στρατηγικής περιέγραψε το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι «πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση της δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση», περί υποχρεωτικότητας, χαρακτηρίζοντας το μέτρο θεμιτό στον βαθμό που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει την δημόσια υγεία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει «ό,τι χρειάζεται για την πανδημία», αναφερόμενος στην πρόταση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ανοίξει η συζήτηση στην Ε.Ε. για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «γενναία και υπεύθυνη» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων είναι πάνω από 60 χρόνων.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  διέψευσε ότι τίθεται θέμα μείωσης του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης.

Ωστόσο μόλις χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή ότι ο ίδιος έχει ζητήσει «να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης» του εμβολίου, χωρίς να διευκρινίσει ποια τακτική θα ακολουθήσει αν για την λεγόμενη αναμνηστική δόση παρατηρηθεί η ίδια απροθυμία που έδειξαν και οι άνω των 60 ετών για εμβολιασμό.

Η πρωθυπουργική επιχειρηματολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στηρίζεται στην επιβάρυνση του ΕΣΥ από τους άνω των 60 που προσβάλλονται από τον κορονοϊό, ενώ πριν από ένα μήνα ο ίδιος έλεγε στο Mega ότι η «προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας».

«Όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό», έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Mega, ακριβώς πριν από ένα μήνα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ