Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη: «Παιχνίδι» Μητσοτάκη η βιασύνη για απολιγνιτοποίηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρωθυπουργική βιασύνη για την απολιγνιτοποίηση είναι ένα «παιχνίδι στον χώρο της ενέργειας», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, επικρίνοντας επίσης την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας.

Στην ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της περιοχής της Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική στους τομείς της ενέργειας και της υγείας έχει ως συνέπεια να κινδυνεύει η περιοχή να γίνει «μία μαύρη κηλίδα στον χάρτη».

Στο δημαρχείο της Πτολεμαϊδας ο κύριος Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος επισήμανε ότι «η απολιγνιτοποίηση γίνεται βίαια» και χαρακτήρισε «ακατανόητη» την βιασύνη του πρωθυπουργού στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

262700452 596275818097449 6372392643048796464 n

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής επισήμανε ότι «η Δυτική Μακεδονία είναι στη δίνη μιας τριπλής κρίσης», επισημαίνοντας ότι «τον προηγούμενο μήνα είχαμε 12 συμπολίτες μας πρόχειρα διασωληνωμένους έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης». Η περιοχή «κινδυνεύει να γίνει μια μαύρη κηλίδα στο χάρτη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τηλεοπτικό σταθμό Flash Δυτικής Μακεδονίας, σχολίασε την σπουδή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση, λέγοντας ότι «σαν απώτερο στόχο είχε ένα παιχνίδι στον χώρο της ενέργειας που αφορά τη δημιουργία μονάδων φυσικού αερίου και ενδεχομένως κάποιων projects για ανανεώσιμες πηγές, τα οποία projects βεβαίως είναι καλοδεχούμενα, αλλά πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό.»

«Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το οποίο αφορά τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας,  είναι ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια είναι μια αναγκαιότητα για όλους μας, και για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. Μην ξεχνάμε τα πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο στην περιοχή. Η Δυτική Μακεδονία έτρωγε το κάρβουνο, ήταν ο μουτζούρης όλης της χώρας για δεκαετίες, για να μπορεί η χώρα να έχει επάρκεια ενεργειακή και να μπορούμε να έχουμε εμείς ρεύμα στην Αθήνα, στην Κρήτη, σε όλη τη χώρα. Τώρα, μετά από 60 χρόνια ανελλιπούς προσφοράς κοινωνικής και εθνικής στήριξης δεν μπορεί αυτή την περιοχή να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Άρα, χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται στήριξη, χρειάζονται επενδύσεις, χρειάζονται δημόσιοι πόροι και ιδιωτικοί, αλλά και δημόσιοι πόροι. Αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσω στην παρουσία μου στην Κοζάνη.», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοζάνης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ