Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Καπραβέλος απαντά στον Μητσοτάκη: Εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η θεραπεία εκτός ΜΕΘ είναι επικίνδυνη, ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη, δήλωσε κατηγορηματικά ο διευθυντής στη Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου τηγς Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, δίνοντας έτσι μία αποστομωτική απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη Βουλή, έκανε προσπάθεια να εξισώσεις στις νοσηλείες στη ΜΕΘ με τη διασωλήνωση ασθενών σε απλές κλίνες, κάτι που είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας στα δημόσια νοσοκομεία, όπου έχουν φτάσει σε επίπεδο κορεσμού οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη.», ισχυρίστηκε εντελώς αντιεπιστημονικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Εξοργιστικός Μητσοτάκης – Η δήλωση του αιώνα: Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο! – Βίντεο

Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος μίλησε στο Kontra News.

«Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνο είναι υποβαθμισμένη, αλλά είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως.», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες» επισήμανε ο Νϊκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζώες.»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ