Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τσίπρας: Αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας ο πρωθυπουργός – Μητσοτάκης: Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τορπιλίστηκε κάθε δυνατότητα πολιτικής συναίνεσης στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του εμβολιασμού. Με το κοινωνικό κλίμα να είναι βαρύ ύστερα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, ο πρωθυπουργός επέλεξε μία κοινοβουλευτική αναμέτρηση Μητσοτάκη – Τσίπρα (μίλησαν ο καθένας τους από 4 φορές) και είπε ότι δεν συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο έχει τον Παύλο Πολάκη!
«Αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας επειδή έχουμε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο. Δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση θα κριθεί για τις επιλογές της. Προχωράμε σε μία απόφαση που δεν είναι εύκολη», είπε και κατέληξε: «δεν με αφορά αν θα μου στοιχίσει κάποιες ψήφους. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό».

Έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας

«Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. «Χωρίς εμπιστοσύνη και με έλλειμα αξιοπιστίας δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία. Είστε επιταχυντής της πανδημίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε στον πρωθυπουργό: «αυτό έχετε συνειδητοποιήσει, και γι’ αυτό αντιδράτε έτσι, δεν μπορείτε να αποφύγετε την ευθύνη. Ο ελληνικός λαός καταγράφει».
«Το ποιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας σας. Η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης όταν από την πρώτη στιγμή είστε ο ίδιος που δημιουργείτε κλίμα εμπιστοσύνης στη σχέση με τους πολίτες, παραβιάζετε ο ίδιος τα μέτρα, αξιοποιείτε την διαφημιστική καμπάνια για να δημιουργήσετε καθεστώς στα ΜΜΕ και στην Εξεταστική κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν και πουν την αλήθεια. Εδώ ούτε η απογραφή δεν προχωρά; Δεν σας προβληματίζει ότι αυτό γίνεται επί των ημερών σας;».
Αρνούμενος την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία πολιτικής συναίνεσης υπέρ του εμβολιασμού, ο Κ. Μητσοτάκης είπε στον Αλ. Τσίπρα πως «η μόνη πρόταση είναι να πάμε να πείσουμε εσείς και εγώ τους καχύποπτους, εκτός αν θέλετε να πείσετε τον Πολάκη που έχει μεγάλη δυνατότητα επηρεασμού στους ανεμβολίαστους».
Ο Π. Πολάκης διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως «είστε άχρηστοι» και ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε: «με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας». Απευθυνόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «σας τιμά αυτή η εικόνα κύριε Τσίπρα ενός βουλευτή που με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει αντιεμβολιαστικό αγώνα; Και μετά έρχεστε και μας μιλάτε για συνεννόηση. με ποιους; Με τον Πολάκη; Όχι με τον Πολάκη δεν μπορεί να υπάρξει. Αποπέμψτε τον Πολάκη από την ΚΟ και αποδείξτε ότι το εννοείτε και μετά ελάτε να μιλήσουμε για συνεννόηση».

Οι ΜΕΘ

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ και την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως «κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» και πως «το πρόβλημά μας δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που μπορούμε να δημιουργήσουμε αλλά να μην φτάνουν στις ΜΕΘ οι άνθρωποι, άρα να είναι εμβολιασμένοι. Αν είχαμε τα ποσοστά της Πορτογαλίας δεν θα είχαμε πρόβλημα στις ΜΕΘ». Μάλιστα υποστήριξε ότι οι 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής για πρόσληψη στο ΕΣΥ υπηρετούν ήδη ως επικουρικοί. «Το πρόβλημά μας δεν είναι τα ντουβάρια και τα μηχανήματα, αλλά οι άνθρωποι», ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός.
«Με όσα μας είπατε, αποκαλώντας μας όλους ψεύτες, εμάς, τους υγειονομικούς που κάποτε τους χειροκροτάγατε, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, τους πολίτες, αποδεικνύετε ότι είστε αυτουργός της τραγωδίας» του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Τα σχολεία

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «τα σχολεία είναι υγειονομική βόμβα» και ο Κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε τι προτείνει και αν θεωρεί ότι πρέπει να κλείνουν τα σχολεία. «Η πρόταση που καταθέσαμε είναι να αραιώσουν τα τμήματα. Μη γελάτε. Τα σχολεία έκλειναν όπως άνοιγαν και την περσινή χρονιά και τη φετινή. Εσείς φέτος αποφασίσατε την αύξηση των παιδιών στις τάξεις. Έχετε εγκληματική ευθύνη γι’ αυτό. Εσείς και η υπουργός Παιδείας έχετε μόνης σας έγνοια πως θα ευνοήσετε τα ιδιωτικά συμφέροντα», του επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε: «έχετε αποφασίσει τα σχολεία να είναι χώροι που επωάζεται ο ιός. Το αυτονόητο θα ήταν να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες και οι μαθητές να επιστρέφουν με τεστ που θα πληρώνει το κράτος».

Μητσοτάκης κατά επιστημόνων

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επικριτική αναφορά του πρωθυπουργού σε αποτυχία των επιστημόνων να εκτιμήσουν σωστά την πανδημία. «Πάμε καλύτερα αλλά δεν πάμε όσο καλά θα θέλαμε. Δυστυχώς κυρία Γκάγκα έπεσαν έξω οι προβλέψεις των λοιμοξιωλόγων», είπε ο… πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αναπληρωτή υπουργό Υγείας! Στη συνέχεια επικαλέστηκε την πρόταση Γεροτζιάφα υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τις μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς, από έκδοση φορολογικής ενημερότητας κ.α. Κάλεσε δε πολλές φορές τον Αλ. Τσίπρα να πει αν συμφωνεί με την πρόταση Γεροτζιάφα καθώς είναι σύμβουλός του.
«Αυτό που κάνετε είναι προσπάθεια υποτίμησης της επιστήμης», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκης πω: «θεωρεί τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς». «Έχω και γω συμβούλους και έχετε και σεις. Έχετε τον κ. Μόσιαλο που λέει ότι κάνετε λάθος. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη του συμβούλου σας; Έχετε και τον κ. Παυλάκη. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρότασή του να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σε lockdown;», ρώτησε τον πρωθυπυργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του επεσήμανε: ¨»αυτό που κάνετε είναι την κρίσιμη στιγμή, αντί να ακούσετε τους επιστήμονες να κουνάτε το δάχτυλο και να διχάζετε την κοινωνία. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας».
«Προφανώς και διαφωνώ με την άποψη του Μόσιαλου», απάντησε ο Κ.  Μητσοτάκης και κατέληξε: «αποφασίστε αν είστε με την κοινή λογική και αφήστε τον επιμερισμό των ευθυνών στον ελληνικό λαό όταν έρθει η ώρα των ευθυνών. Ουδέποτε απομονώσαμε κανένα επιστήμονα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ